Zâne cu coaie

Ioana State, fata care a trezit ura în ortodocșii slabi, superbi și perfecți

Oct 11, 2017

Domnule, e dramă mare pe Facebook zilele astea, tragedie, zbucium și blesteme când ar fi trebuit să ne inunde umorul. iUmorul, sau mă rog, ceva cu formă de umor. De ce? Din cauza Ioanei State care a avut tupeul să “înșele” tâmpiții de pe net cu 10 kilograme în plus la televizor. Asa e cu adevărat revoltător!!! Toți imbecilii care i-au plătit Ioanei tocănițele, fripturile, cartofii prăjiți și ciocolatele cu un like pe feisbuc ar trebui să iasă în Piața Victoriei și s-o pună de o mică răscoală “Jos 10 kilograme, Ioana State!”.
Pentru că, nu-i așa, nu ai cum să-i ierți Ioanei State tupeul de a pune poze pe
Facebook unde arată cu 10 chile mai
slabă decât este în realitate.
Pentru cei care au deschis mai târziu televizoarele, Ioana a participat la o emisiune televizată despre umor, apoi a fost porcăită pe feisbuc pentru că “e grasă”.

Revenind la a fi oameni, am vorbit puțin cu Ioana despre kilograme în plus, preconcepții, ură și umor.

1. Ioana, ai povestit că în adolescență ai avut 110 kilograme. Cum a fost la 16 ani cu 110 kilograme și de ce ai atins această greutate?

Aspectul pe care îl aveam atunci mi-a provocat, inevitabil, complexe majore care au rămas cu mine mult timp după ce am ajuns la o greutate normală. Nu am suferit de vreo boală endocrină, pur și simplu te-aș fi mâncat și pe tine, dacă nu erai atentă. În fapt, nu mi se făcea niciodată foame, pentru că mâncam întruna.

2. Cum ai slăbit și ce te-a determinat să dai jos 50 de kilograme?

După 2-3 ani în care m-am suportat și m-am complăcut în situația provocată de mine, că nu mă îndopa nimeni, după “gata, de mâine, de luni”, devenit clișeu în monologurile mele, m-am supărat pe mine și mi-am limitat plăcerile culinare printr-o dietă hipocalorică. Asta însemnând că citeam tot ce mâncam, pentru a nu depăși 600-700 calorii pe zi. În același timp, mergeam zilnic la sală. În câteva luni a venit transformarea. Nu știu dacă m-a determinat ceva, dar sigur m-a influențat mediul în care m-am integrat foarte bine, cel de la liceu. Am fost în Gheorghe Lazăr, o spun mândră. Poate faptul că printre colegii generației mele nu m-am simțit niciodată diferită, un nivel de bun simț și de educație… În tramvai sau pe stradă, mă loveam de priviri și glume, la liceu eram Ioana, nu “aia grasă”.

3. Ai spus că te-ai îngrășat cu câteva luni înainte să apari la iUmor. Care sunt cauzele?

O perioadă proastă în plan personal care a adus după sine mult stres. Stres care mi-a distras atenția de la mine și mi-am neglijat alimentația, odihna. Controlul greutății stă într-un cumul de factori, care funcționează diferit în funcție de organismul fiecăruia. Oricine are fluctuații de greutate și e destul de ușor… În câteva luni asimilezi 7-8 kg. Până m-am liniștit eu, s-a “stricat” cântarul.

4. O fată care nu putea intredeschide bine buzele de la atâta acid hialuronic, te-a acuzat de înșelătorie pe facebook, că te pozezi mai slabă decât ești în realitate. Întrebarea mea e: când îți pui acid hialuronic în buze? Că doar astfel de înșelătorii sunt permise în România.

Am o teorie aparte legată de intervențiile exagerate asupra fizionomiei. Sunt atât de mândră de trăsăturile pe care le am de la părinții mei, încât simt că i-aș trăda să mă auto-mutilez. Am fost atât de preocupată să cresc, încât am uitat uneori că ei îmbătrînesc. Vreau să mă uit în oglindă și să mă văd așa cum m-au făcut. Vreau să rămân fata părinților mei, nu fata chirurgului!

5. Ioana, ce înseamnă pentru tine o femeie frumoasă?

Reiau un status de-al meu: Te deochi, la cât ești de frumoasă, dar scuip în sân, când văd cât ești de proastă.
Aici, când zic prostie, nu mă refer la școlarizare, ci: răutate, superficialitate, lene, autosuficiență… o femeie cu adevărat frumoasă e o femeie care se focusează să nu rămână frumoasă și atât. Standardele societății referitoare la frumusețe devin flexibile când se pune problema… în afară de a fi frumoasă, ce mai știi să faci?

6. Te deranjează reacțiile pline de ură și venin ale dereglațior mintal? Cum ai suportat tot valul ăsta de smoală venit din partea unor indivizi care sunt departe ei înșiși de a fi modele?

În primă fază am primit asumat, am anticipat că vor veni și astfel de reacții, conștientizând că diferența va fi sesizată. Apoi m-am uitat cine “vorbește” și m-am mutat pe inbox, pe mesaje, pe pagina mea. Știi ce? Mi s-a umplut sufletul de bucurie să văd ce oameni de calitate îmi comentează acolo. Oameni coerenți, oameni care scriu corect, argumentat și care au înțeles mesajul meu. OAMENI.

7. Ai ajuns în finala concursului. Ai de gând să slăbești pentru acel moment? De ce?

Da, numai așa, la mișto. Va face parte din numărul meu pentru finală. Am slăbit! De ce? Așa, în glumă. Pentru că știu ce pot să fac cu mine. Dacă îmi era teamă să mă afișez, stăteam acasă. Am scris odată pe Facebook “Unele femei sunt ca fructele de import. Arată bine și atât!” Obiectivul meu e departe de a fi “bunăciunea aia”, am avut alt mesaj, dar dacă tot se insistă…

8. Ce părere ai despre hărțuirea online și ce sfat le dai femeilor plinuțe care sunt agresate pe tema greutății lor?

Despre hărțuirea online? Trăiască block-ul. Sfaturi? Nu sunt în măsură să le dau sfaturi cu “iubiți-vă așa cum sunteți!”. Am admis cumva că încă lucrez la asta cu mine însămi.

9. Unde îți găsești inspirația pentru glume?

În jurul meu, pe stradă, din situații prin care trec eu sau alții. Îmi imaginez lucruri, dialoguri… eu râd și când sunt singură. De exemplu, în trafic: mă trezesc spunând câte-un “mai taci, dreacu’ “, ascultând radio. E ceva spontan…

10. Un mesaj pentru toate neterminatele și toți puțopalmii care nu au putut dormi astă noapte de grija ta.

Serios? Ar trebui să mă iubească să fi citit până aici. :))) Dacă nu mă iubesc, deja sunt periculoși. Nu le doresc decât sănătate, bani nu merită… iar frumusețea se face cu aplicații. Îi învață State.


Related Articles

Facebook Page

16 Comments

 • Reply Cornel October 11, 2017 at 1:35 pm

  Corina am văzut articolul tău despre Patriarhul BOR. Ai scris intr-un limbaj trivial, vulgar si plin de venin. Doar asta poți tu oferi cititorilor tai? Ce știi tu despre Biserica? Nimic… Păcat …

  • Reply corina October 11, 2017 at 2:18 pm

   :)))))))))))))) of, mi-ai stors o lacrima.

   • Reply bolma viorica October 11, 2017 at 7:28 pm

    :)))) si mie .Mai multe . De ras !

  • Reply george October 15, 2017 at 4:00 pm

   @cornel – dar tu, ce stii despre biserica? in afara de faptul ca miroase a fum, tamaie si naftalina de la hainele vechi tinute de babute prin dulapuri, in timp ce buna parte din pensie merge spre preotul paroh, caruia ii creste burdihanul pe zi ce trece de la atata “post”. hai, bai, cornele, plimba ursu’, ca rugineste lantul.

   pe de alta parte, daca nu iti place ce si cum scrie corina, netul e mare, frate!

 • Reply Lolek October 11, 2017 at 4:54 pm

  O sa plânga patriarhul “daneeeel” dar când daa buci pe bani cum este ?

 • Reply Ștefania October 11, 2017 at 9:47 pm

  Bună Corina! Ma scuzi pentru “îndrăzneală”, dar la răspunsul dat la intrebarea 10 nu este scris corect “să fii”.

  • Reply corina October 12, 2017 at 4:00 am

   Aha. Le ai cu gramatica, doar că pe invers. Conjunctivul perfect se formează ca şi condiţionalul perfect, cu tot cu FI invariabil, un singur i. Eu/tu/el/ea/noi/voi/ei/ele să FI fost. (Hehe, să fi avut eu vârsta ta… / să fi avut tu experienţa mea…)
   Pa!

 • Reply VON October 12, 2017 at 4:31 am

  Bravo încă o dată! Apropos, cum de ai impertinența de a sta la “giobul” tău corporatist,să stai pe blog şi să răspunzi la mesaje când acum credincioşii cu lumină în suflet sunt în pelerinaj la sfintele moaşte? Diavolul v-a luat mințile şi occidentul ăsta v-a tâmpit cu fesbuc-u’ vostru …Oooffff ….?

 • Reply Diana October 12, 2017 at 4:36 pm

  Corina draga ,toata stima…esti brilianta…te pup?

 • Reply WinterIsComing October 13, 2017 at 7:01 pm

  Asa fie vorba intre noi, sa zicem ca ti-am inteles demersul in a o apara pe biata faptura a carei prestatie de la iUmor am urmarit-o si mi-a placut, dar n-am inteles legatura sau asocierea dintre subiect si “ortodocsii slabi, superbi si perfecti”. Mi se pare mie sau esti putin ipocrita? Adica aparandu-i pe unii si lovind in altii, asa, fara motiv? E bine sa fii desteapta, dar e bine sa-ti stii si lungul nasului. In alte vremuri o ofensa adusa nefondat ti-ar fi adus ceva dureri de cap. Astazi, putem scrie orice, nu? Asa zic si eu.

  • Reply george October 15, 2017 at 4:05 pm

   @WINTERISCOMING cum adica, fara motiv???? te-ai uitat ieri la televizor, la imaginile de la Iasi? de la sarbatoarea Sfintei Parascheva? pai, erau acolo motive, de nu le puteai numara…

   bai, s-a umplut tara asta de sfinti! ‘r-ati ai dracu’ de ipocriti!

 • Reply Liviu October 14, 2017 at 9:27 pm

  STUPIDISCOMING

 • Reply VON October 15, 2017 at 5:54 am

  @winteriscoming … şi nu asta faci şi tu? Iei apărarea gloatei mizere care se calcă în picioare să pupe nişte rămăşițe de hoituri şi o acuzi pe fata aceasta de ipocrizie? Şi nu asta eşti şi tu? O zdreanță ipocrită? Hai păpuşică, fugi, uită-te la got, şi rămâi acolo …că n-ai ce căuta în lumea reală!

 • Reply adina October 29, 2017 at 9:53 am

  Corina, te rog să ne spui ce legătură există între articolul tău și “ortodocșii slabi, superbi și perfecți”!? Orice om cu bun simț, nu neapărat religios, poate constata că e vorba de Hate Speech. Uită-te la comentariile pline de ură și insulte… O parte din articolele tale îmi plac, ești deșteaptă și ai umor, clar! Dar “Greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă”.

 • Reply WinterIsComing October 30, 2017 at 12:09 pm

  Ce minunata e Romania, dar mai ales ce “minunati” sunt poporenii ei! Celor de teapa haterilor care transforma o dezbatere intr-un ropot de insulte pentru ca le-am “atins” zeita blogului c-o intrebare (fie ea si retorica), le transmit ca-i incurajez…sa se mai cizeleze, pana nu e prea tarziu. In caz contrar, sa faca ce stiu ei/ele mai bine. Insultati baietei si fetite, ca-i gratis!

 • Reply VON October 31, 2017 at 6:21 am

  @winteriscoming: Păpuşă,derapezi din nou! Ai aruncat prima piatra în cineva care a dezvoltat o idee, pentru că, în rudimentele tale cerebrale, confunzi cras marfa cu ambalajul.Nu ai atins nici o zeiță ci te-ai deconspirat ca fiind cineva care, în momentul când nu poate combate o idee, atacă emitentul … Ar fi mai bine să taci pentru că … chiar nu spui nimic!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.