LOListice

Opt diferențe între femeia de 20 de ani și cea de 40

Apr 29, 2017

Se tot vorbește despre maturizarea femeii și ce diferențe enorme de comportament există între femeia de 20 de ani versus aia de 40, de construirea greșită a unui echilibru de fațadă, de dozarea proastă a energiei sau de găsirea zenului ipocrit când femeia merge spre 40. Căci, zic unii, femeia devine din ce în ce mai isterică și mai nebună pe măsură ce înaintează în vârstă. Se vorbește și mai mult despre cât de zglobie și proaspătă e femeia care iubește cu patimă la 20 de ani și apoi despre acritura care devine la 40, adică MILFA care nu mai e dispusă să înghită bulșituri. Cel mai mult vorbesc bărbații divorțați și, mai mult decât bărbații părăsiți, bârfesc pe bloguri tutele masculine care regretă inocența eternului feminin la vârste fragede, condamnând în același timp cinismul femeii trecute de 35. Da, este adevărat, femeia de 40 de ani este sătulă de rahaturile și inepțiile pe care le-a auzit până la vârsta asta de la toți lăbarii care i-au trecut prin viață, nu mai are timp și energie pentru oamenii care nu contează, nu mai suportă conversațiile fără scop, nu se mai implică în cauze fără miză, pur și simplu își acordă sieși atenție. Femeia la 40 de ani știe ce vrea, cine e, ce a greșit, pe cine a iubit, ce detestă și își limitează acțiunile doar la ce contează pentru ea.

În spiritul articolelor de tip “8 diferențe între vârsta de 20 versus 40”, am detectat și eu câteva mici schimbări care spun multe despre cum e și ce își dorește o femeie matură. Asta poate va lumina și mințile “băieților” care au rămas cu puța în nisip și cu inima după “marea iubire”.

1. Când iubitul zice “dragă, îmi pare rău, m-am îndrăgostit de alta!”, femeia de 20 de ani ia batista și o umple de lacrimi și muci. Apoi cântă 6 luni “Ce are ea și nu am eu”, bea 63673 sticle de vodka și se combină cu unu pe care să se răzbune. Femeia de 40 zice “mai dă-te, bă, dracu’ d-aci!”, îi face păsăroiului bagajele, dă o petrecere cu prietenele și pleacă liniștită în vacanță.

2. Când o invită prietenii la party miercurea, femeia de 20 de ani se pregătește cu 2 zile înainte, își cumpără rochie, se epilează de 2 ori, anunță pe facebook, își dă checkin, selfie singură în baia clubului, selfie cu prietenele în club, selfie beată, selfie dimineața, bucurie pă melodie. Femeia de 40 de ani se gândește cu 2 zile înainte ce scuze să găsească ca să nu meargă, miercuri își face un sefie cu Theraflu, apoi își deschide o stică de vin și mulțumește Domnului pentru o seară liniștită.

3. Când se întoarce acasă de la muncă, o femeie de 20 de ani vine cu mâinile goale. Apoi comandă ceva de la chinezesc în timp ce mănâncă o felie rece de pizza de acum 2 zile și, aproape de 12 noaptea, iese la non stop că nu mai are hârtie igienică. Femeia de 40 de ani se întoarce cu 78 de plase și cumpărăturile pentru 2 săptămâni în avans.

4. Când o fluieră muncitorii de pe stradă, femeia de 20 de ani e rușinată și scârbită, mirată că există “astfel de oameni pe lume”. Femeia de 40 de ani se gândește “doamne, bine că m-au fluierat, că altfel trebuia să mă pun să slăbesc!”.

5. Când prietena cea mai bună se marită, femeia de 20 de ani ține permanent în mână o batistă ca să-și stergă lacrimile, e emoționată, bucuroasă și activ implicată în nunta amicei ba, mai mult, va fi cea care prinde buchetul miresei. Femeia de 40 de ani numără minutele celor 2 ore cât e politicos să fii prezentă la “masă și dans”, stă departe de buchetul miresei și își ține o pungă aproape ca să nu vomite pe jos de la atâta romantism.

6. Când pregătește o cina romantică, femeia de 20 de ani o scaldă în detalii cu piept de pui împănat cu cașcaval și bacon, salată verde, soufle de broccoli, supă cremă de conopidă, baby morcovi, prăjitură de migdale și un vin pe care și-a dat tot salariul. Femeia de 40 de ani își suflecă mânecile, își pune șorțul și prăjește cartofi lângă niște coaste picante de porc, asezonate cu bere răcită în prealabil la congelator.

7. Când se întâlnește cu fostul pe stradă, femeia de 20 de ani stă să plângă de amintiri răscolitoare și de dor nebun. Își aduce aminte numa de cât de mișto era el și își spune cât de proastă a fost ea că l-a lăsat să plece. Femeia de 40 de ani încearcă doar să își stăpânească un “prost nu ești tu că ai fost cu mine, proastă sunt eu că am stat cu tine!”.

8. Femeia de 20 de ani nu omite să scrie a opta diferență, cea de 40 uită.

Și ca să n-o mai lungim, da, femeia de 40 de ani e mai concisă și mai practică. Știe să aleagă ce e mai bine pentru ea fără regrete și compromisuri majore. Unii numesc asta acreală. Eu cred că e doar libertate și încredere în sine.

Photo Credit: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

20 Comments

 • Reply Gheib April 30, 2017 at 11:31 am

  BS….
  Dezechilibrul articolului este determinat de două propoziții principale care enunță:
  Aşa zisa naivitate şi puritate sentimentală a păsăricii comparativ cu lăbărismul purtătorului de falus.
  Şi încheierea, unde se remarcă cât de concisă şi practică devine păsărica.
  De fapt puteai să scrii doar asta şi stabileaI de la început chintesența colaborării în afacere.
  În rest, ai talent.
  Gud lac!

 • Reply Radu April 30, 2017 at 3:21 pm

  Ai uitat să specifici că e vorba de femeia de 40 de ani fără familie…

  • Reply dd September 3, 2021 at 4:16 pm

   no reply at all
   100% fucking around, man

   Let’s come together right now
   and kick some Black Jack ou Roulette

 • Reply ge April 30, 2017 at 5:26 pm

  pentru toate frustratele e ok

 • Reply Wit O'Toole April 30, 2017 at 8:10 pm

  Acuma ce să zic? Care femeie de 40 de ani? Aia care vrea să se justifice ce beton e ea așa că se ia de etalon universal? Aia frustrată că are 40 și e singură și caută să își justifice cum și de ce a ajuns așa? Confirmation bias e un păcat, sau doar masturbarea? Că de văzut, am văzut niște specimene la viața mea… Să zicem că dacă aveau aspectul exterior al vârstei mentale, erau etern tinere.

  Nu că regret inocența femeii la 20 de ani. Deși sunt divorțat. La 20 de ani era naivă dar binevoitoare. Acum la 40 de ani e realistă și acră. Oricum o dai, cu femeia e greu de trăit. Cum zicea Chris Rock – ”women understand women and they hate each other”.

  Cel mai important e, cred, să înțelegem că suntem toți oameni. Chiar și femeile. Unii (și unele) sunt deștepți, alții (și altele) sunt proști. Unii învață mai devreme, alții mai târziu, alții deloc. Iar sexul individului e irelevant în problema asta. Problema e că ăia sănătoși cât de cât la cap sunt rari, cinici și pesimiști. Sau cum ar zice ei, ”realiști”.

  • Reply Anomis May 1, 2017 at 10:42 am

   Thumbs up.

   • Reply Marian May 4, 2017 at 7:20 pm

    Touche!

 • Reply Jay May 1, 2017 at 12:35 am

  Misto. Ma recunosc. Lol. Doar ca trebuia sa bagi si niste faze cu copchii, ca la 40 de ani avem si de-astia 🙂

 • Reply SS May 1, 2017 at 7:47 am

  Când se întoarce acasă de la muncă, o femeie de 20 de ani vine cu mâinile goale. Apoi comandă ceva de la chinezesc în timp ce mănâncă o felie rece de pizza de acum 2 zile

  Când pregătește o cina romantică, femeia de 20 de ani o scaldă în detalii cu piept de pui împănat cu cașcaval și bacon, salată verde, soufle de broccoli, supă cremă de conopidă, baby morcovi, prăjitură de migdale

  Tu esti sanatoasa?

 • Reply Roxana May 10, 2017 at 6:37 am

  Ok, și în cazul în care ar sta lucurile așa cum le descrii tu în articol, de ce ar prefera cineva femeia de 40 de ani în locul celei de 20? Că e practică, știe ce vrea și sătulă de lăbărelile bărbaților? Din ce descrii tu, aceste lucruri au transformat-o într-o acritură plictisită, pentru care contează doar persoana ei și feng-shui-ul personal. Ce e de admirat aici și cum te-ar putea cuceri o astfel de femeie, mă întreb?
  Moarte sigură, moarte siNgură…

 • Reply Nea Drujbă August 8, 2017 at 4:18 pm

  Probabil că ce ai scris aici se aplică mai pentru toată lumea care vrea să trăiască într-o oarecare singurătate, nu că ar fi rău mai ales când vrei să mai scapi de superficialitate doar că acest remediu are și efecte secundare din păcate.

 • Reply Monica August 8, 2017 at 9:49 pm

  Corina , esti minunata ! Nu numai prin spontaneitatea subiectelor dar mai ales prin umorul care musteste din fiecare fraza ! Este fix pe genul meu !

 • Reply Cornel Gherasim August 9, 2017 at 2:46 am

  Articol în stilul consacrat al lui Simona Catrina (RIP), ce sugerează har și inteligență, dar din păcate greșit canalizate, pentru că articolul scoate la suprafață doar acreală, sictir, frustări, blazare și resemnare. Una peste alta, pesimism și renunțare, camuflate inabil (dar cu multe ifose), sub masca “libertății” si a “încrederii în sine”, pe care însă le-as redefini ca pe “captivitatea încrederii doar în sine”.

 • Reply cyberIQ August 9, 2017 at 4:44 am

  Articol din categoria “Zoe, fii bărbată!”, cu reminiscențe de feminism (tomnatic) greșit înțeles, în stilul (deja consacrat al) lui Simona Catrina (RIP).

  Textul sugerează har și inteligență, dar din păcate, greșit canalizate, pentru că articolul aduce în prim plan doar acreală, sictir, frustrări, blazare și resemnare.

  Una peste alta, este vorba de pesimism și renunțare, camuflate inabil (dar cu multe ifose), sub masca denumită
  sforăitor “libertatea încrederii în sine”, care de fapt încearcă să camufleze realitatea numită “captivitatea încrederii doar în sine”.

 • Reply mihai vasilescu blog | Opt diferențe între bărbatul la 20 și la 40 de ani August 9, 2017 at 6:25 pm

  […] netul de articole care preamăresc femeia la 40 de ani și demonstrează negru pe alb de ce reprezentantele sexului frumos sunt exact ca vinul: mai bune […]

 • Reply Baiet-El August 21, 2017 at 8:08 pm

  “Asta poate va lumina și mințile “băieților” care au rămas cu puța în nisip și cu inima după “marea iubire”.”
  Asta sunt eu. Ma regasesc 100%.
  Si totusi citind articolul mi se intuneca mintile. Adica femeile de 40 ani asa ajung? Pai nu imi place. Imi iau de 20 si dupa 30-35 ani incolo daca da semne din astea ii fac vant una doua. Sa se bucure de libertate si independenta. Iar eu imi caut una noua, tot de 20. Poate gasesc in cele din urma una care se sictireste greu sau deloc! Doamne, Dumnezeule! Pai se poate?

 • Reply Alina-Livia May 2, 2019 at 2:05 am

  Femeile mature sunt plictisite și totodată plictisitoare. Eu personal le evit chiar si cand e vorba de cercul de cunoștințe. Altceva în afară de un statut obținut pe spatele vreunui “fraier” care le-a ridicat de la coada vacii, pe majoritatea, nu au altceva de oferit.

 • Reply Ion October 31, 2019 at 7:54 pm

  Probabil ai peste 40 de ani și ești nefericită. Și eu la fel, am peste 40 de ani, sunt nefericit. Dar nu-ți face probleme, in aproximativ 20 de ani nu va mai conta, doar viermii se vor ospăta din oasele noastre. Până și amintirea că am fost vreodată va dispărea. Așa că… lasă sarcasmul Corina, trăiește ce ți-a mai rămas din tinerețe.

  • Reply corina November 2, 2019 at 9:28 am

   Am 40 de ani și sunt fericită. Sarcasmul e de plăcere.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.