Reklama

Te iubește sau nu te iubește? Îți zic eu în 2 minute.

Nov 2, 2017

Îmi displac restaurantele, patiseriile sau cofetăriile cu mese înghesuite pentru că îmi violează intimitatea. Aud vrând nevrând tot felul de conversații pe care nu îmi doresc să le înregistrez. Dar am momente când mi-e poftă de ceva bun și mai fac compromisul de a mă așeza aproape la aceeași masă cu tot felul de oameni. Câteodată am noroc, câteodată mănânc cât se poate de repede și simt cum mi se apleacă de la urechi spre stomac. 0 satisfacție.

Am asistat ieri la o conversație cu “du-te-n colo” între două femei pe la treizeci și cinci de ani. La vârsta pe care o aveau doamnele te aștepți să mai abordeze și alte subiecte în afară de eterna temă “bărbații”. Dar se pare că pentru unele, hobby-urile, internetul, cărțile, călătoriile sunt înlocuite de o singură grijă pe lume: bărbatul. Bărbatul încotro? Ce gândește bărbatul? Ce înseamnă cuvintele pe care le rostește bărbatul? Oare el este marea dragoste care o ocolește? Da’ oare o iubește, da’ nu îndrăznește? Etc.

Ce am înțeles din conversația adolescentelor târzii, e că una dintre ele a avut un deranj de câteva luni cu unul dintre amicii celeilalte. După aceste luni, tipul i-a zis telefon, fără preaviz: “Să mor io că te plac de mor, dar simt că tu ești genul ăla de femeie sufletistă, care are multe de oferit, frumoasă, deșteaptă, iar eu nu mă ridic la înălțimea ta, nu mă pot implica în această relație așa cum o faci tu, deci cel mai bine este să îți redau libertatea și să ne despărțim, suflet frumos! Dar te iubesc, să știi! Mult. Bine. Adio! Pa!”.

(Hahahha @^@)

Timp de 1 oră, cât am așteptat comanda și am mâncat repede repede ca să nu-mi stea neuronii în gât, au dezbătut 3 subiecte:

1. Dacă el o s-o mai sune.

2. Dacă el o iubește cu adevarat.

3. Dacă el o vrea, dar n-are curaj și ce e de făcut în această situație.

Probabil că dacă erau niște puștoaice, întrebările astea erau inocento-simpatice. Dar din gurile lor  strident rujate și afectarea transmisă prin gesturi largi și false, întrebările și dezbaterea au fost pur și simplu grețoase. Doreau să ajungă la destinație dar făcuseră pană la creier pe drum.

Cred că nu ai cum să ajungi la trezeci și cinci de ani și să nu înțelegi că ce ți-a zis fraierul ăla înseamnă un singur lucru: nu te vreau! Dar ce m-a mai impresionat cel mai mult în conversația doamnelor a fost cum se cocoloșeau una pe alta spunându-și nimicuri și minciuni, ocolind cu o dibăcie uimitoare adevărul: tipul a parăsit-o la telefon, deci o iubea cum iubea frigul la metrou.

Doamnelor din restaurant, frumoaselor, dășteptelor, dacă veți citi acest text, vă lămuresc eu imediat ce a vrut să zică domnul și vă duc direct la destinație: “merci pentru sex, dar nu vreau o relație cu tine, te-am pupat!”. Era un subiect de maximum 2 minute la microunde.

Pe scurt, ca să nu mai bănănăim pe drum: dragostea adevărată e simplă. Când un bărbat te vrea și te iubește, nu există nimic care să stea în calea fericirii voastre. Nimic.

Relațiile la care amândoi partenerii muncesc se întâmplă cu ușurință, fără tam tam, fără lacrimi și fără dramă. Bullshitul și vrăjeala gen “ești prea bună pentru mine” sunt pentru prostuțe. Adevărul crud este că, dacă un bărbat găsește scuze să nu fie cu tine, nu înseamnă nici că îi e frică, nici că nu e pregătit, nici că te iubește da’ n-are timp. Înseamnă doar că nu te vrea din diverse motive, deci asta e. Știu că e greu să acceptăm refuzul și respingerea dar nu e frumos nici să ne mințim, pur și simplu, nu ne stă bine, mai ales la o anumită vârstă.

Altfel, poftă bună tuturor celor care au avut inspirația să-și prepare desertul acasă și nu le-a stat în gât “iubirea adevărată”.

Există niște prăjituri la cană și niște budinci absolut minunate, pe care le prepari simplu, fără efort, fără tam tam, fără dureri de cap, fără drame, fără bullshit și fără întrebări existențiale, ca niște iubiri menite să se întâmple: Mug Pudding, Mug Cake și în mai puțin de 2 minute la microunde ești direct la destinație.

Intră pe www.mugnificpleasures.ro unde găsești informații despre iubirea simplă pentru deserturi, dar și concursuri cu premii.

Enjoy!

Cover Photo Credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

6 Comments

 • Reply Alina Manu November 3, 2017 at 8:56 pm

  …eu am invatat pe pielea mea asta, Corina. Aveam 18 ani…si inocenta fetelor de 13 ani din ziua de azi… Pe moment am crezut, am plans, am suferit, si am trecut mai departe. Cam 2 ani nu am mai avut incredere sa-i daruiesc inima, nimanui. Am intalnit, ca in filme (e mult de povestit😊), pe cineva care m-a vrut in ciuda distantei, a tuturor, a opozitiei tatalui meu, atat de mult, incat 9 luni mai tarziu am avut cea mai vesela si fericita nunta! Se intampla acum 27 ani…

  • Reply corina November 4, 2017 at 9:23 am

   Minunat ❤️

 • Reply nicole November 4, 2017 at 10:52 pm

  Same to me….dupa o relatie de cateva luni … In care el a spus primul te iubesc, el a insistat sa vb zilnic si s a implicat in viata mea…m am trezit cu un om rece care imi spune ” fa ce vrei…eu trec printr o perioada mai grea si nu am timp de iubire”.
  Te doare al naibi de rau dar sa stai dupa un prost care nu e suficient de matur si sincer sa ti spuna adevarul, nu are rost.

 • Reply imprimante etichete November 10, 2017 at 9:28 am

  bine daca esti super antrenat in a depista ce e cu dragostea sau nu cred ca iti ia 1 minut sa te pronunti. 🙂

 • Reply Adriana December 3, 2017 at 1:29 pm

  Salut, Corina! Mi-a placut foarte mult articolul, bineinteles ca m-am regasit, la mine s-a intamplat ceva de genul cand aveam aprox 30 de ani, deci teoretic trebuia sa fiu coapta. Dinauntru nu puteam sa vad clar, m-am certat cu prieteni care imi spuneau ca omul ala nu ma vrea. Cred ca mai e de vina si firea romantica a unora dintre noi, dar si multi barbati stiu sa se victimizeze. In afara de asta, mai sunt si barbati usor ciudati, nehotarati, excesiv de spirituali, care nici macar nu se hotarasc sa se intalneasca cu tine de teama ca nu va merge, desi ati vorbit prin e-mail cativa ani la rand 🙂
  Acum (la 33) traiesc ceva asemanator cu ce spui tu, ca dragostea e simpla. Mi-a fost foarte greu sa ma obisnuiesc cu el si sa invat sa ma bucur de noi doi, si inca mi-e teama sa visez ca voi fi cu el for always, de teama sa nu te trezesc. Te imbratisez!

 • Reply Ioniche elena November 20, 2019 at 9:47 pm

  Buna eu am 36 de ani am avut un bărbat cu care am facut o fetita care acum are 4 anișori îl iubesc din suflet dar din cauza niste certuri mai puternice si 2 iesiri in germania am ajuns la despărțire eu am cunoscut pe alt cineva in germania dar tot la celalalt ma gîndesc îl iubesc și el acum stă cu una mai mare ca el cu 8 ani si sunt disperată după el nu pot să-l iubesc pe asta cu care sunt stiu am greșit enorm de mult dar ași dori sa fiu cu celălalt oare sa mai am vreo sansa sami recapătă familia

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.