Sociopatice

Politicianul român nu e sănătos la cap sau e doar o jigodie nesimțită?

May 10, 2017

Nu știu dacă oamenii ăștia doi care au murit în comuna Dobroiești, județul Dolj, l-au votat pe primarul care i-a aruncat noaptea, ca profanatorii de morminte, într-o groapă comună. Nu știu dacă oamenii ăștia doi erau creștini ortodocși cu respect pentru cutume și și-ar fi dorit o înmormântare cu preot, lumânări și sicrie. Dar ce știu este că politicianul român vrea să scape repede de tot ce nu îi mai folosește și dovedește în momente de criză lipsă de umanitate, de compasiune și de bun simț crunte, o nepasare și o cruzime nedemne de un om cu calități de OM. Sau poate că politicianul român nu e zdravăn la cap și atunci e necesar un control psihologic înainte ca dilii ăștia să ajungă în funcții de putere și să învelească niște bătrâni sărmani într-o folie, să-i pună în cupa excavatorului și să-i arunce noaptea la marginea cimitirului.

Vă întrebați probabil ce s-a întâmplat. Știrea sună cam așa: “Doi bătrâni care locuiau într-o casă situată peste stradă de Primăria Dobreşti au fost găsiţi morţi în locuinţă sâmbătă seară, alături de câinele lor. Din cauza stării avansate de descompunere, primarul a decis să îi îngroape chiar în acea noapte. A dat ordin să fie săpată o groapă cu buldoexcavatorul primăriei, i-a învelit pe cei doi bătrâni în folie şi i-a îngropat la marginea cimitirului. I-a dus până la groapă în cupa utilajului. Repede, „de teama dispersării viruşilor”.

Dincolo de condițiile mizerabile în care cei doi bătrâni se pare că și-au trăit ultimele decenii din viață, fără niciun ajutor de la consăteni, fără un pahar cu apă sau o mână creștinească întinsă, fără vreo pătură de pomană în iernile geroase peste salteaua infectă plină de purici și disperare, se pare că hărnicia, credinţa, cinstea, dărnicia, solidaritatea şi comuniunea în comunitatea rurală sunt doar niște mituri. În fapt, criza, șomajul și lipsurile au creat o criză majoră a satului românesc, care se zbate între tradiţie şi supravieţuire, fără speranţe pentru viitor. Alcoolismul, singurătatea, lipsa de solidaritate între oameni, comuniunea inexistentă şi nefericirea predomină și, deși există o grămadă de biserici și de case parohiale pentru ca oamenii săraci să fie ajutaţi cu o supă caldă, cu un prânz, mai ales sâmbăta, după parastas, sau duminica, după Sfânta Liturghie, lipsa de umanitate din mediul rural este absurdă.

Trecând peste păcatele vecinilor, am să revin la politicianul de la sat, care este de fapt simbolul sincer al politicianului din Parlament și ministere, și am să traduc ce gândesc în fapt cei care ne conduc.

Iată declarația domnului Primar: “Am făcut tot ce era legal și interesul major era să scăpăm de aceste cadavre cât mai repede, să evităm difuzarea microbilor”.

Ce zice de fapt primarul: “Mă doare în cur de boșorogii ăia doi morți, ce e important e că puțeau și casa lor e peste drum de primărie și mi-era frică să nu mă îmbolnăvesc de la miros, dracu’, asta îmi mai lipsea!”.

Domnul Primar mai zice: ” Nu mai era timp să stai să le faci pe cele lumești. Am sunat, au venit cu buldoexcavatorul, am ales un loc din cimitir undeva în margine, le-am făcut în regim de urgență o groapă, a durat cam o jumătate de oră. Ne-am întors, am cumpărat mănuși, lanternă, am cerut două pături de la vecini ca să putem pune pe cadavre, să mai stopăm mirosul.”

Ce zice de fapt Primarul: “Mă doare în cur și de cutume, tradiții și mă cac în ele de înmormântări, asta cu religia e bună doar la alegeri! Am și cheltuit bani ca prostu’ pe lanterne și mânuși, bine dracu’ că mi-a dat cineva pături, că dacă mai dădeam bani și pe astea îmi cădeau coaiele!”.

Primarul continuă: “I-am împăturit, i-am scos din casă, i-am pus apoi în folii cu scopul de a evita dispersarea virușilor. I-am pus unul lângă altul și i-am dus la groapă în cupa buldoexcavatorului. Nu mai aveai timp de canoane ortodoxe. Astea le-om rezolva pe parcurs… În plus, nu ştiu dacă preotul își permitea la ora aia să vină să facă slujbe, și în cazuri din astea nu prea se bagă. Urmează să le punem la cap o cruce și în acel moment o să vină preotul să spună câteva cuvinte din Evanghelie. Când am terminat acțiunea era miezul nopții”.

Ce zice de fapt Primarul: “Mă doare în cur și de popă, r-ar al dracu cu înmormântările lui, că io nu-i dădeam bani și lu’ ăsta pentru babalâcii ăștia împuțiți, asta mai lipsea. Păi banii de la Primărie pentru sicrie și groapă mai bine îi fac cado’ lu Jeni de la secretariat un lănțișor, ce dracu’, e femeie vie, ce să caute în buzunar la popă!?! Lasă, că popa le cântă ceva și-n groapă, că și p-ăsta îl doare în cur, că nu trebuie să pută aicea lângă mine că am și obosit de atâta eficiență aicea la noi în sat, că singur țin primăria pe umeri. Jeni, cât costă, fă, o cruce d-aia din 2 lemne, că știi că n-avem de mai mult!?!”.

Ferește-ne, Doamne, de Politicianul eficient!

Pe numele primarului s-a deschis dosar penal.

Photo Credit: Adevărul


Related Articles

Facebook Page

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.