LOListice

Politicianul român, cel mai bun prieten al omului

Jun 5, 2017

Mare belea cu Brexitul ăsta. Unde mai întâlnim acum noi, românii, oameni ospitalieri, daci verzi ca noi, dispuși să bea până dimineața și apoi să dormim îmbrățișați în șanț? În afară de județul Vaslui! Zic așa, mai cosmopoliți, să știe limba engleză și să aibă familie regală ca noi, poporul român. Că asta ne leagă de englezi cel mai tare și de asta suntem atât de uniți cu această țară: și noi și ei avem familie regală, nutrim respect pentru monarhie, ne tragem din daci și ne place la 50 de grade în sticlă.

Și ne mai leagă ceva: interesul politicienilor pentru poporul care i-a votat.

Scria la un moment dat o prietenă stabilită în UK de ceva amar de vreme, o povestioară incredibilă. Cică Ben Bradshaw, deputatul britanic de Exeter, a apărut la ușa ei în carne, oase și pantaloni scurți. Ca să o întrebe ce mai face și cum a fost cu experiența votului, atunci când au votat ieșirea. Domnul Ben știa la perfecție cum o cheamă și mai știa că a votat prin poștă! Doamne, ferește, zic! Păi, or fi venit și la noi la ușă, acilea, în sectorul 2, niscaiva politicieni ca să ne întrebe pe fiecare cum ne simțim și ce mai facem fiecare după vot, dar nu-mi mai aduc aminte. Apoi m-am dumirit ca prin vis: pe lângă popa cu botezu’, care s-a împiedicat de făcălețul meu, și câțiva ciordaci care nu au mai bătut la ușă, ci au intrat direct, parcă m-au vizitat niște oameni de la Stat ca să mă întrebe ce mai fac și cum o duc, în fiecare an electoral.

Sebastian Ghiță a apărut dimineața, la costum, cu valiza în mână:

– Bună ziua, am venit să vă întreb dacă nu aveți vreun contract de încheiat cu mine, am de vânzare niște spațiu teve, țevi, creme, programe, softuri dinalea bune, carduri, orice, orice doriți să cumpărați, facem contract, n-aveți și un văr care vrea? Duamnă, luați setu’ ăsta de softuri proaspete, încă nu merg dar ce contează, facem să meargă când plec io în Serbia și mă ocup de acolo, va trimit filmulețe cu do it yourself. Șaptejdemii softu proaspăt scos din firmă!

Victor Ponta a apărut la miezu’ nopții, în chiloți, cam pe panică:

– Hei, bună, gagico, n-ai vreun document de copiat? Sunt în sevraj de copiat ceva. Mi-e rău dacă nu copiez ceva. Pentru tine, nu pentru mine. Ceva de copiat, ai? Pot să-ți copiez certificatul de naștere sau buletinul, la diplome nu mă bag, că e lumea rea și iar îmi ies vorbe, dar te pot ajuta să copiezi orice altceva, chiar te și pot resuscita la genunchi, sunt doctor, pot să-ți copiez genunchiul?

Dan Şova a apărut la cravată și cu urmă de mir pe frunte:

– Săru-mâna, ce mai faceți? Am nevoie și eu de o cană de ageazmă că mi-e tare sete și nu-mi găsesc degetul opozabil, cred că mi l-a păpat Codruța.

Mazăre a apărut pe la 6 dimineața, răvășit, în tanga de leopard:

– Hei, fetița, ce mai face păpușea? Am auzit că dai bairam și am vrut să trag linie la distracție acilea, pă car alegoric, pă metaforă, pă Carnaval, da să nu ceri bon fiscal, că mă dezbinedispui!

Gabriela Firea a apărut la 6 după amiaza fix, la 4 ace, serioasă:

– Bună ziua, aici aveți copii în casă? Că dacă nu aveți, îl aveți pe dracu în dumneavoastră. Am de dat gratuit niște rahat cu nucă, bibelouri, mături, cârpe de praf, mopuri și cărticele de rugăciuni. Dacă sunteți pensionară, un oscior de supt și un test de sarcină. Nu e niciodată prea târziu să devenim mame.

Mircea Geoană a venit obosit, pe la 10 dimineața, în pantaloni scurți și sandale:

– Bună dimineața, o caut pe Mihaela, a plecat acum 5 ani să bea o cafea cu niște prietene, și l-am tot pupat în fund pe Ionel până acu dar s-a plictisit bătrânu și m-a dat afară. Şi Băsescu bea și nu mai crește nici ceapa, nici pateul. Aveți flacără violet la aragaz, am nevoie să-mi prăjesc ouăle?

Gabriel Oprea a apărut în mijlocul zilei, răvășit:

– Neața, dragă! Ai o pensetă? Mi-a intrat o sprânceană în ochi și nici nu știu de la cine am furat banii ăștia. Te fac o coloană în sânge la Cocoșatu?

Gigi Becali, seara, târziu, mirosind a apă de colonie fresh:

– Oaieeeee, ce mai faci balabusto? Ce vacă ești! Păi, fă zdreanțo, tu citești cărți cu foi?!? Păi, fă, la ce te ajută în viață? Dăcât Bibia trebe citită, neroado, restul e dust in the wind! Doar Copos e mai prost ca tine! Cum se zice corect: meleon sau mameleon? Hai, că m-am distrat și cu tine!

 

photo credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.