LOListice

Onanist vs. Labagiu. Scurtă lecție despre relevanță

Jul 7, 2017

Una dintre cele mai importante lecții pe care trebuie să le înveți și să le aplici în publicitate este să vorbești pe limba targetului. Targetul este acel grup de persoane căruia i te adresezi și pentru care e musai să fii relevant, adică: să folosești un limbaj familiar și potrivit cu ei și stilul lor de viață, să alegi simboluri sau elemente vizuale în funcție de vârsta sau afinitățile lor, în fine, cu alte cuvinte trebuie să fii ușor de înțeles.

Deși știu și practic cu spor exercițiul relevanței, mai greșesc și eu.

Anul ăsta, când a nins, în prima zi nu am putut merge pe trotuar, așa că am luat-o cătinel pe stradă, pe lângă mașini. La un moment dat o portieră se deschide și mă lovește din plin. Nu era vina omului că mergeam eu pe stradă și nu m-a văzut, așa că îngaim o scuză și dau să trec peste portieră și peste moment da’ numa ce aud în spatele meu:

– Ce șchioapeți, fă, nu vezi că ești proastă? Mergi ca tuta pe mijlocul străzii. Ia-o dreaq pe trotuar!, latră un domn supraponderal, cu 5 ghiuluri și aer de Range Rover de India.

– Nu se poate merge pe trotuar că e plin de zăpadă! Și vorbește frumos, că nu ne-am bătut cu bulgări în copilărie!

– Fă, tu să nu-mi spui mie cum să vorbesc, proasta dreaq!

Am vrut să plec, că domnul nu era genul care să se limiteze la înjurat. Dar m-a mâncat în cur să fac pe deșteapta:

– Onanistule!

Liniște.

Buhăitul face ochii mari și pare că nu pricepe. Clipește a bou.

– Labagiule!, adaug puțin încurcată.

Brusc, cu ochii bulbucați, cu spume la gură și mușcat de înțelesul binecunoscutului termen “labagiule”, m-a înjurat până m-am depărtat. Nici acum nu știu de ce i-am zis ”onanistule”, având în vedere că știam că risc ca înțelesul cuvântului să nu treacă de cele 3 straturi de slană de pe creieru-i plat.

Dar momentul în care l-a pătruns sensul a fost neprețuit.

Asta înseamnă să fii relevant!

Photo Credit: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

4 Comments

 • Reply mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 75) July 16, 2017 at 5:28 am

  […] Onanist vs. Labagiu; […]

 • Reply Sorin-El August 22, 2017 at 9:49 pm

  Ai avut ghinionul sa dai peste Onan Barbarul. Ai grija ca specimenele ca el au laba cat lopata. Nu e bine sa iti masori vitejia cu el. Zii mersi ca ai scapat doar cu injuraturi. Daca erai barbat poate iti si cara una…

 • Reply Eleonora Emi December 24, 2019 at 8:29 am

  Este adevărat că unii parcă și-au cumpărat strada,nici nu se uita daca și pe cine lovesc dar o femeie inteligenta trece mai departe.In fond și la urma urmei nu ai de unde să știi dacă tipul era onanist sau nu și nu este frumos sa jignești.Mai ai și pretenții de mare bloggerita :)) Eu as sancționa manifestările de genul,in mediul virtual mai ales că,citesc și copiii în ziua de azi.Rusinica sa îți fie!

  • Reply corina December 27, 2019 at 1:47 am

   😂😂😂 atât de proastă ești incât să-ți lași copilul minor pe internet?
   Marș!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.