Reklama

Nu mai bănănăi pe drum, avem dulce în două minute!

Oct 24, 2017

Dau ieri din întâmplare peste poza unei dudui. În mai puțin de 1.000 de cuvinte, fotografia se poate descrie cam așa: selfi, ea răvășită spre buhăită dimineața, buze întredeschise de la răvășeală, o ceașcă de cafea pe o masă acoperită de o hipstărească cârpă în carouri, cartea, apariție firească în selfiurile intelectuale, în spate caloriferul și o perdea. Nimic neobișnuit pentru un selfi de dimineață cu creierul încă tulbure. Dar ce m-a emoționat profund nu a fost neapărat poza, cât cuvintele ce o însoțeau. Duduia zice așa la descrierea fotografiei:

“Unii oameni sunt atât de săraci, încât singurul lucru pe care îl au sunt banii”- autor necunoscut

Stau și mă uit la poză, mă uit iar la cuvinte. Fac o legătură incipientă și mă gândesc: asta vrea să zică despre ea că e bogată fiindcă… nu înțeleg, nu se leagă de poză. Bip biiiiiip 1%, mi-a murit inspirația. 0 Satisfactie. Nu am înțeles. Recunosc deschis că nu am înțeles care e legătura între poza și citat. Și atunci m-a pocnit revelația: fetele astea pun citate inspiraționale la pozele cu ele, cu ceștile de cafea și cu unghiile lungi decorate cu strasuri, fiindcă nu înțeleg ce a vrut să zică autorul. Adică ele “se bucură de drum”, gen, dar habar n-au care e destinația, o dau eu din puțul gândirii.
Așadar, pentru toate domnișoarele cu buze întredeschise în selfiurile de dimineață, pentru toate fetele care ar vrea să se trezească gata machiate, ca mine, vreau să scurtez puțin drumul până la înțelegerea citatelor, așa că am să explic câteva, așa cum mă pricep eu mai bine. Astfel să ajungem direct la destinație:

1. “Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte… “ zice W. Shakespeare.

Complicat la prima vedere, nu? De fapt e foarte simplu, fetelor. Citatele insipiraționale sunt niște sfaturi de bun simț pe care ți le putea da și bunică-ta în mai puțin de două minute, dacă ar fi avut darul scrierii. Willy vrea să zică în acea frază că să nu mai plângi ca proasta și să le spui prietenelor tale cât de bou e exul, lasă timpul să treacă și vei găsi alt bou după care să plângi.

Next on Dallas, cum spunea filmul.

2. “Schimbarea nu va veni dacă așteptăm altă persoană sau așteptăm alte timpuri. Noi suntem cei pe care-i așteptăm. Noi suntem schimbarea pe care o căutăm” – de la Barack Obama citire.

Ce a vrut căprioara să zică aici e să nu aștepți un prost cu bani care să te scoată din mizerie. Să te duci la școală, astfel încât să nu pui citatul ăsta într-un selfi, să fii educată și rafinată. Femeile deștepte nu așteaptă pe nimeni, ele se lasă așteptate regulamentar maximum 15 minute.

Următorul citat

3. “Niciodată nu este prea târziu să fii ceea ce ai fi putut să fii.”- zice George Eliot, parcă puțin mai neinspirat decât Obama.

E greu să ai cuvintele la tine mai ales în zilele ploioase. Și Eliot zice tot să mergi la școală și să nu mai stai ca toanta cu ochii lipiți de canapelele vedetelor teve hai, că începe cursul ăla care nu prea te ajută în viață, e adevărat, dar școala formează niște mecanisme de gândire care sigur te vor ajuta în viață.

4. “Dacă nu poți zbura atunci aleargă, dacă nu poți alerga atunci mergi, dacă nu poți merge atunci târăște-te, dar orice ai face trebuie să te miști tot înainte.” – ne dă pe spate Martin Luther King Jr

Mi-a venit în cap sloganul la Adidas Torsion – se mișcă natural! Cine? Păi, mahmura din poză alergând despletită pe scări și izbindu-se de o ușă din sticlă mult prea spălată. Nu dragă, asta cu alergatu’ era o metaforă, la o adică nu trebuie să-ți miști fundul din pat, trebuie doar să-ți cultivi spiritul combativ, să găsești soluții oriunde ele chiar nu există, să fii inteligentă. Cu alte cuvinte, să nu renunți niciodată când crezi în ceva, mai puțin în ideea că, într-o zi, sigur o să te salveze un Prinț în masină. Neparat albă.

5. “Suntem doar o rasă avansată de maimuțe pe o planetă mică a unei stele foarte obișnuite. Dar putem înțelege Universul. Asta ne face să fim speciali.” – zice Stephen Hawking.

Altfel spus, suntem niște maimuțe crizate de timp și spațiu, suntem mici și insignifianți în viețișoarele noastre ocupate, de cele mai multe ori, să apere posesii imaginare. Ai dat 2 lei pe un petec de pământ? Apăi apără-l cu prețul vieții, inclusiv curtea comună, doar ce e bun comun ar trebui să fie doar al tău! Mai zice Stephen că singura noastră șansă rămâne acel 3 la sută de multe ori nefolosit. Pe scurt, cum ar zice bunica, fiți deștepți ca să nu fiți proști!

Hai, și ultimul.
6. “Nu spune că nu ai suficient timp. Ai exact același număr de ore într-o zi cât le-au fost date și lui Helen Keller, Pasteur, Michaelangelo, Maica Tereza, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson și Albert Einstein.” – ne zice H. Jackson Brown Jr.

Ei, ce vrea să zică băiatul ăsta? Că pe lume există genii și nu e corect. Că există oameni talentați care au făcut ceva frumos în lumea asta, că au schimbat vieți și au muncit pe brânci. Mda, eu nu sunt un geniu și simt că mie nu îmi ajung 24 de ore pe zi. Eu sunt genul ăla de om care vrea ACUM, care se va plânge mereu de timp și de drumul până la destinație.

Și pentru că îmi accept limitările și necondiția de geniu, dacă ACUM am poftă de ceva bun, Mug Pudding și Mug Cake se fac la microunde în mai puțin de 2 minute. Astea sunt deserturi Fast-Forward, fără bullshit, fără mesaje mediocre de pus pe selfiuri neinspirate. Da, dă-l naibii de drum, câteodată e bine să ajungi direct la destinație!

Intră pe www.mugnificpleasures.ro unde vei gasi atât informații despre deserturile rapide, cât și concurs cu premii.

Zi-mi aici sau pe facebook ce anume activitate îți displace profund să faci ca să îți mai salvez eu din timp: poți câștiga un pachet cu toate variantele de deserturi!

Cover Photo Credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

10 Comments

 • Reply Monica Moisa October 24, 2017 at 8:32 am

  Imi displace profund sa calc camasile sotului! 🤗😎 in felul asta, poate afla si el de la blogul tau citire si imi da pace…

  • Reply corina October 24, 2017 at 8:45 am

   Hahhahha good! 😉

 • Reply Irina October 24, 2017 at 9:36 am

  Imi displace profund sa fac curatenie (aspirat, spalat pe jos, sters praful), asa ca am reusit sa imi conving sotul sa impartim si sarcina asta 🙂

 • Reply adya October 24, 2017 at 10:23 am

  urasc faptul ca rade lumea de mine dimineata ca am talpile picioarelor verzi de la iarba .fac sport in talpile goale pe iarba la 04.30 aproape in fiecare dimineata .am auzit cele mai tampite si cretine “mishtouri” : incepand de la cu cat dai cuiul si pana la o freci intre talpi .de multe ori am plans de draci si ciuda .dar rezultatul slabirii mele a intrecut orice rautate .ma duc acum sa imi bag picioarele in clor poate se curata cumava de rautatea anumitor oameni

 • Reply Catalina I October 24, 2017 at 10:26 am

  Mie imi displace profund sa fac turul apartamentului atunci cand adun rufele uscate si le pun pe fiecare la locul lor (zeci de sosetute de imperecheat ale copilei, bluze si bluzite, prosoape de baie, prosoape de bucatarie s.a.m.d).
  p.s: serios ca a aparut si Mug Pudding?! Alo, Mega Image dincoltulbloculuimeu, esti pe receptie? 😀

 • Reply Andreea Crăcan October 24, 2017 at 2:02 pm

  Îmi displace profund să vorbesc la telefon și să aud oameni vorbind la telefon. În sensul că am impresia că unii doar asta fac cu viața lor. Ce vieți palpitante or duce de povestesc ore în șir în autobuz?
  Cred că de aia îmi displace…eu nu am ce povesti :))

 • Reply un designer October 24, 2017 at 2:08 pm

  Mie imi displace profund sa citesc blogul tau din cauza fontul Raleway pe care il folosesti. E prea subtire, nu are diacritice, diacriticele apar in alt font mai gros, totul arata ORIBIL si foarte greu de citit pe un desktop. Ti-am trimis odata pe facebook un printscreen dar presupun ca primesti sute de mesaje si nu le citesti. Poate, poate asa… Schimba-l te rog, cea mai importanta calitate a a unui blog e sa fie usor de citit. Felicitari pentru continut si restul activitatilor, te admir.

 • Reply Andreea October 24, 2017 at 4:48 pm

  Mie îmi displace prooofund să-mi pun papucii și să merg s-arunc gunoiul la ghenă. Nu suport operațiunea deși nu mi-ar lua mai mult de 40 de secunde.

 • Reply VON October 24, 2017 at 5:47 pm

  Mie nu-mi plac idioții care postează toate rahaturile la adresa ta(şi la adresa tuturor celoc care au curajul să spună lucrurilor pe nume…)… Asta pentru că sunt nişte nulități crase ce omit faptul că aici se discută IDEI şi nu oameni…Keep up the good work! 😊

 • Reply Alexandra Stanciu November 7, 2017 at 10:12 am

  Îmi dispace să stau la cozi. Să aștept, în general.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.