Urticarii politice

Mwaie, Tudor Pop!

Jun 13, 2019

După ce au furat frigiderele și aragazurile din casă de la uameni, USR vrea să fure și țigara de la botul copiilor noștri.

Uite așa l-a mâncat în kur pe Tudor Pop să se apuce să inițieze o lege anti fumat care nu interzice nimănui să fumeze, că, vorba aia, e dreptul fiecărui cetățean să rămână impotent, să facă AVC, infarct și cancer, dacă asta dorește, ci să îl pună puțin pe gânduri înainte de a băga țigara în gură. Și să aducă bani la Sistemul de Sănătate prin taxa pe viciu. Vorba proverbului dacic: fwtem, platim.

Huuoooooooo!!!! Mwaie, Tudore!
Păi cum, bă, vii tu și îi bagi cetățeanului sănătatea pe gât? Tu nu știi că fumatul e un drept fundamental?

Revenindu-ne, Tudor Pop a mai făcut o greșeală: a scris un status pe facebook în care preciza că nu îi face nimeni agenda, nici măcar alegătorii. Da, a greșit și și-a cerut scuze. E și el om și are și el draci. Eu zic că pentru un politician, să îți ceri scuze e nemaivăzut din câte știu eu. Că nu am auzit ca vreo lăbuță din parlament sau ministere care ne-a numit mamele curve să își ceară scuze, nici vreun interlop să regrete că ne-a furat dreptul de a vota și lista poate continua. Da, Tudor Pop e om și el, confirm: îl cunosc de ani de zile, că am lucrat împreună în publicitate când eram amândoi tineri și mai slabi.
Și sunt uluită de valul de ură pe care omul l-a primit zilele trecute pentru o greșeală recunoscută.

Dar fiindcă faptele vorbesc, așa cred eu, l-am întrebat ce plm a făcut el în Parlament acolo în cei 3 ani de mandat de deputat. Pe liniuțe, că așa îi place românului, la flipchart cu markerul. Că de zis că sănătatea nu se tranzacționează electoral e în stare, fapte, să vedem fapte!
Așadar, a inițiat și a co-semnat:

Inițiator:
1. Legea împotriva decontărior fictive din Sănătate – o propunere legislativă prin care asigurații vor putea să își acceseze direct dosarul electronic din sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Astfel, cetățenii vor putea vedea exact ce decontări s-au făcut în numele lor și pot reclama posibile fraude.
2. Caravana cu Medici în mediul rural
O propunere care recunoaște și stimulează voluntariatul medical în zonele vulnerabile din mediul rural. Programul include un set de analize și un examen clinic general pe care toți pacienții ar trebui sa îl facă anual, dar și programe de screening specializate pe diferite afecțiuni. Potențial punct de pornire a unui subprogram național de evaluare generală anuală a sănătății celor care trăiesc în mediul rural.
3. Legea ”Olivia Steer” – mai multe argumente medicale bazate pe dovezi, mai puțin fake news în Sănătate
Prezenta propunere legislativă introduce în Legea Audiovizualului nr. 504/2002 obligaţia pentru radiodifuzori „de a face distincţia clară între opinii şi fapte, de a încuraja argumentele medicale bazate pe dovezi şi de a include în program perspectiva unui medic specialist cu experienţă în tema abordată”. E un proiect de lege care vorbește despre nevoia unui cadru echilibrat de dezbatere, de dreptul pacientului de a fi corect informat.
4. Legea feedback-ului pacienților
Un mecanism de feedback din partea pacienților poate genera date și informații relevante despre sistemul sanitar și totodată ar ridica, în timp, standardele de calitate privind serviciile medicale, unde responsabilitatea pentru implementarea acestui mecanism în spital să fie a managerului.
5. Programul Național Prima Lumină.
Inclus încă din anul 2016 în programul Anti – Sărăcie lansat de cabinetul Cioloș, proiectul revine sub formă de lege și propune instituirea unui sistem de vouchere dedicat familiilor vulnerabile ale căror locuințe nu au fost racordate niciodată la rețeaua electrică și care nu își permit să acopere costurile de conectare
Bonus: victorie împotriva dezmembrării în Parlament a OUG 79/2016, ordonanța de depolitizare și profesionalizare a managementului spitalicesc și păstrarea ei în forma înaintată de Vlad Voiculescu
Stadiu: În dezbatere la comisii, la Camera Deputaților, cameră decizională.
Co – semnatar și susținător:
6. Legea protecției victimei violenței domestice
Inițiațiva legislativă vine în ajutorul victimelor violenței domestice și prevede că agresorul este obligat să poarte un sistem electronic de supraveghere, iar autoritățile vor efectua inspecții-surpriză pentru a vedea dacă măsurile de protecție sunt respectate și victima este în siguranță.
7. Proiectul legii educației pentru sănătate
O lege care prevede derularea sistematică, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru sănătate în școli. Programele vor include educație sexuală în vederea prevenirii bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor și vor mai include educație pentru dezvoltarea capacităților psiho-emoționale și a competențelor sociale și interpersonale. (BP951/20180)
8. Legea aparținătorului
Un proiect de lege care îi conferă pacientului dreptul de a desemna ca aparținător și persoane care nu sunt rude de sânge sau soț/soție. Proiectul prevede că aparținătorul unui pacient poate fi orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani desemnată de către pacient prin declarație autentificată în fața unui notar. (BP964/2018 )
9. Legea persoanelor cu handicap
Este o propunere legislativă de modificare a legilor care asigură accesul la muncă și o viață decentă persoanelor cu handicap. Accesibilitatea lor la piața muncii și la societate presupune mai mult decât construirea de rampe de acces. Printre măsurile propuse sunt: disponibilitatea semnelor și pictogramelor în limbajul Braille, disponibilitatea interpreților de limbaj mimico-gestual sau treceri de pietoni adaptate persoanleor cu handicap, inclusiv cu pavaj tactil. (Pl-x nr. 685/2018)

Dacă și băiatul ăsta merită huiduieli, atunci e nasol, că mai bun decât el nu există.

Și încă o chestie pe care o zicea și Pavlu într-un filmuleț: nu vă mai îndrăgostiți, bă, de politicieni! Că nu îi luați acasă să îi fwteți! Mergeți cu ăla care e om și profesionist 99%, că nimeni nu e perfect! Nici măcar voi!

Și la final..
Vasile și Zoltan se închid în baie. Apare Tudor Pop și bate insistent în ușă:

– Băă, ce faceți acolo?!
– Ne fwtem!
– Aaa… ok, bravo! Credeam că fumați.


Related Articles

Facebook Page

6 Comments

 • Reply Gina November 12, 2019 at 9:31 pm

  Ma bucur ca te-am descoperit 👍🏽
  “ține-o tot așa ProTv-ule!” 😂

 • Reply Lia February 9, 2020 at 12:24 pm

  Te admir si chiar daca limbajul articolelor este foarte colorat uneori…m-ai cucerit și devin un fan “adevărat”

 • Reply revelare February 27, 2020 at 10:02 pm

  Băi, așa multă prostie mascată cool nu se vede des. nici în România. Nu e vorba de acest articol, doar. Ci de tot. Apa este udă, bro, fuck. Asta e esența.

 • Reply Zoltan Pop March 23, 2020 at 5:08 pm

  Sper ca Zoltan nu era directionat mie??😜😜😜😜😜😜

  • Reply Zoltan Pop March 23, 2020 at 5:35 pm

   Hai sa zic una buna ..
   Jenifer si Corina se inchid la baie …una din ele observa ca dusul e reparat ..agitata Jenifer ii zice lu Corina ..Yoa are the man !!

 • Reply Zoltan Pop March 23, 2020 at 5:38 pm

  You are the man !!
  Scuze maghiara cu Engleza nu se imbina ..mai fac greseli de tipar

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.