LOListice

Mâine să vii la birou cu mă-ta iluminată!

Aug 20, 2017

Suntem in ultimul hal de disperați si de dezamagiți. Trăim cu gândul la weekend și la vacanțele pe care ni le luăm de 2 ori pe an, sperăm că vom da la un moment dat lovitura și vom înlocui garsoniera cu un apartament de 3 camere mai în centru, ne dorim să vadă dracului cineva că suntem competenți și să ne dea 200 de Euro în plus la leafă. Ajungem în spitale și ne rugăm să nu ne îmbolnăvim mai rău, mergem să plătim taxe iar funcționarii publici se poartă de parcă le-am cere taxe, amânăm să ne punem o plombă că nu avem cum să fugim mai repede de la birou, ne uităm la televizor ca disperații fiindcă suntem prea obosiți să ridicăm o carte. Suntem sensibili egal cu 0 la problemele sociale, iar implicarea civică ni se pare o mizerie, atâta timp cât societatea asta de rahat nu ne dă nimic la schimb. Pizza și berea pe fugă sunt alimentele noastre preferate.

Noroc că, pe acest fond al jemanfișismului trist, există și oameni care s-au mobilizat remarcabil: vânzătorii de bullshit. Clișeul ăla pe care îl tot auzim “în fiecare criză există o oportunitate” a funcționat remarcabil pentru unii. Și, bravo lor, să profite de prostie, o merităm.

Simt o admirație deosebită pentru neo-vracii care declară că vaccinurile conțin mercur retrograd, că secretul tinereții veșnice stă într-un bol cu ciuboțica kukului, iar dacă te apucă durerea de creieri, cică să aplici niște mămăligă fierbinte pe apendice, că ciacrele sunt sensibile la MBS. Recunosc că la facultatea de litere nu era niciun curs de medicină, dar la “jurnalismul medical” numa cursuri de supraviețuire băgau în ei.

Mă minunez de fiecare dată când la ușile Bisericii Ortodoxe Române se strâng mii de enoriași ca să pupe moaște și să le lipească pe frunte 100 de lei. E adevărat, luna viitoare vor mânca doar biscuți cu apa, dar hei, mai bine să pupi oase putrezite decât să rămâi nevaccinat de toate relele până la anu.

Dar cel mai mult îmi place de nou apăruții martori ai lui Iehova Corporatistul în domeniul iluminatului personal. Ești un salariat trist? Nicio problemă, coacherii inspiraționali, care se mai intitulează și “personal traineri” îți iau depresia cu mâna dreaptă cu care au amestecat în mămăligă. Am descoperit ieri pe facebook o coacheriță din asta personală care se autodescrie: “O fire dinamică, atitudine pozitivă molipsitoare, pasionată de evoluția personală (că doar nu de evoluția creierului!!!). Sunt preocupată de experiențe prin care ne descoperim puterea și ghidarea interioară (să mori tu!!!), am lucrat cu adevarați mentori care m-au ajutat să îmi găsesc calea (adevărul e că e nevoie să bați câmpii ca la Olimpiadă ca să bătătorești calea). Am urmat cursuri de formare și calificare în radiestezie (ai de pula noastră!), energie universală (vreau și eu ce fumezi), formare antreprenorială (eu aș vrea formare BOR, lasă-l dracu de antreprenoriat), tehnician nutriționist” (tehnicianu’ nutriționist, absolvent de școala ajutătoare de nutriție de 6 luni, e nutriționist cum era Elena Ceaușescu savantă, absolventă de școală primară)”.

Fata mai avea niște calități, tot cu energii dinastea bunele, cred că era expertă și în coenzima chiu zece și bifidus esensis, aceste elemente esențiale vieții pă Pământ.

Și acum, cireașa de pe tort, trageți adânc aer în piept. Un exercitiu simplu, de încercat dimineața și seara, sfat de la domnișoara:

“Timp de 5-10 minute, vizualizați ce simțiți:

1. Cum din inimile noastre izvorăsc fluturi de iubire (sper că nu se referă la momentul acela al dimineții când zânele și împărații scapă de constipație).

2. Cum din inimile noastre izvorăsc fluturi de iubire și se îndreaptă spre inimile celor apropiați (prieteni, familie) dar mai ales spre persoanele cu care avem unele adversități, neînțelegeri sau comunicăm mai greu (aici cred că se referă la telefonul pe care i-l dă mă-sii ca să-i zică că nu mai e nevoie de pachetul cu ceai laxativ, a lansat deja fluturii, să i-l dea vecinei de deasupra, neghioaba care își scutură mereu preșul pe geamurile lor proaspăt spălate).

3. Cum din inimile celor incluși în acest exercițiu izvorăsc fluturi de iubire (aici cred că are o dilemă: de ce unii pot scăpa de constipație fără Dulcolax).

Gata! Acum folosim hârtie igienică și șervețele umede și plecăm la birou ușurați.

Tot respectul pentru șleahta asta de impostori. Adevărul e că îți trebuie un tupeu extraordinar să (te) vinzi așa, dar îți trebuie prostie și mai mare ca să cumperi așa ceva. Uitați-vă în jurul vostru și sigur veți descoperi printre prietenii vostri câțiva care cred că pacea interioară este o vitamină rară din ștevie. Trimiteți-i de urgență la psihoterapeuți și la medici adevărați, cu școală pe bune. Altfel, o sa ne transformăm într-o societate de idioți cu certificat.

Photo Credit: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

7 Comments

 • Reply Mihai Prisecaru August 20, 2017 at 9:40 am

  In sfârșit cineva care tratează rahatul ăsta! Bai nene, ăștia sunt debili! Într-adevăr spiritualitatea vine din interior și pozitivitatea ajută, dar hai sa fim și pragmatici, realiști și (mai pe românește) cu capul pe umeri! Unii oameni au nevoie de “masteranzi” d-ăștia, să le spună și cum sa se cace, și asta pentru că suntem o nație de dobitoci! O nație care crede intr-o divinitate care-i va mântui, in loc să ne corectăm singuri! In fine sunt scârbit de indiferentă și nepăsare, nu sunt eu cel mai “citit” roman și nici nu vreau sa fiu, dar am cei șapte ani de acasă(sper), pe care mulți nu-i au. Mă bucur totuși sa văd încă oameni “anormali” în societatea noastră, “normală”…

 • Reply Diana August 21, 2017 at 5:24 am

  Hahahhaa! Da’ pe-alea care tin legatura cu ingerii le stii?:)))))

  • Reply corina August 21, 2017 at 12:24 pm

   din pacate, da :)))

 • Reply Virginia August 21, 2017 at 12:11 pm

  Am râs, dar nu e râsul meu, pentru că acum câțiva ani am trecut, fără să vreau sau să îmi doresc, printr-o întâmplare pe care am scris-o aici: https://theamelie.wordpress.com/2014/09/04/laif-cauci/

 • Reply Daniel August 22, 2017 at 11:50 am

  “Altfel, o sa ne transformăm într-o societate de idioți cu certificat.” Cum adica “o sa”? Cred ca am trecut lejer de momentul in care am primit certificatul, cu urale, aplauze si discurs.

 • Reply Andreea August 22, 2017 at 1:27 pm

  Da si Nu. Am fost de doua ori la Londra sa fac niste cursuri din astea de dezvoltare personala. M-au ajutat. Nu pentru ca cine stie ce spuneau baietii aia americani acolo (nu trebuia sa ne ridicam in picioare sa aplaudam sau sa ne luam in brate sau sa facem vreo spirala) ci pentru ca au stiut sa atinga niste puncte sensibile si m-au ajutat sa inteleg niste chestii despre mine, despre ai mei. Dar asta ar fi putut s-o faca oricine…la mine s-a intamplat sa fie la Londra. Problema e ca acum oricine de 20+ care abia ce-a trait pe picioarele lui de cativa ani, devine coach (la fel cum in Romania la 20+ esti manager). Eu cred sincer ca avem nevoie de mentori si coaching in ale creierului si mintii…dar sa nu uitam ca totusi fiecare din noi are un cap care ar trebui folosit nu doar sa ploua in gat. Am tot vazut in jurul meu ca noi nu prea stim sa gandim critic…luam totul de buna, nu punem intrebari, nu spunem nu dar nici da raspicat, suntem grandomani gratuit, suntem umili gratuit…de oameni care sa ne indrume si la care sa te duci sa-ti deschizi sufletul e nevoie acum ca or fi ei coach-i, psihologi sau mama 🙂

 • Reply Bogdan October 6, 2017 at 11:58 am

  Creierul e ca o parașută. Trebuie să-l deschizi ca să funcționeze!
  Tu ai apărut pe planetă cu toată înțelepciunea preinstalată, sau ai evoluat in timp? Iar dacă ai evoluat, ai făcut-o de una singură, sau ai fost influențată de cei din jur?
  E adevărat că piața e suprasaturată cu tot soiul de guru avizi după bani, dar si aici calitatea face diferența. Există și oameni de la care ai de învățat, sau care chiar au pregătirea necesară pentru a te „pune pe direcție”

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.