Reklama

Jacquelino, hai înapoi, că au înviat ăștia Dâmbovița!

Aug 16, 2017

Fată, nu o să-ți vină să crezi: m-am închinat și eu în taxi, pentru prima oară în viața mea, dar nu în față la Patriarhie, ci când am trecut pe Bulevardul Unirii la numărul 22. Fată, am bătut 6 cruci în total și am zis de 2 ori “Amin!”, un “Amin!” și pentru tine. Fată, pe malul Dâmboviței, acolo unde ne-am întristat noi atunci când ai fost tu aici, erau adunați săptămâna trecută vreo 1000 de oameni. Mi-am pus mâinile în șold, i-am zis taximetristului să întoarcă și, ca orice român care se respectă când vede o mulțime, am coborât fix unde erau adunați cei mai mulți oameni. Când am mers noi pe Dâmbovița nu era picior de om, semn că acum se întâmpla ceva important. Și ce să vezi, fată?!?!? Nimeresc tocmai la Convenția Cool-ilor: numa bărboși interesanți și fete cu biciclete cu flori. Mâncau mere și beau cidru. Toată lumea bună din oraș era acolo, fată, cred că nici măcar în Centrul Vechi nu mai găseai picior în Converse. Mă bag în seamă și întreb ce se întâmplă, mai ales că din mijlocul râului se auzea ceva muzică. N-o să-ți vină să crezi, fată! Locul ăla, gri, anost, complet părăsit și lipsit de orice farmec, a fost transformat într-un Debarcader Verde iar în mijlocul râului era plasată o scenă de unde se cânta muzică live. Cică acum se pot viziona și concerte pe malul apei, poți participa la seri de filme, oamenii se pot plimba cu barca pe Dambovița sau pur si simplu poți fluiera ca să îți revii în tihnă, după o zi petrecută în fața flipchartului.

M-am interesat a cui a fost inițiativa și cică Strongbow impreuna cu Dâmbovița Smart River au lansat acest nou loc neconventional de socializare numit Debarcaderul Verde. Mai văzui lângă apă o instalație înverzită în mod natural, adică, pe lângă acest debarcader umbros, un ponton plutitor verde, o mini livadă de meri plutitori și o insulă din plante naturale.

Fată, ca-n Paris, jur pe cel mai bun Croque Monsieur făcut de tine! Mai erau și oameni veniți cu câinii și nimeni nu i-a alungat, așa cum se întâmplă la majoritatea teraselor bucureștene.

Mda, fată, hai înapoi! Avem treabă! Îți dau mere românești bune și facem o seară dansantă, că acum avem și unde să ne relaxăm a doua zi!

Te aștept ca pe un măr copt, a ta, Eu.

#DebarcaderulVerde #naturainvadeazaorasul #urbanbynature


Related Articles

Facebook Page

1 Comment

  • Reply Raluca August 16, 2017 at 3:23 pm

    Felicitari! Foarte frumos scris.
    Fix asa am aflat si eu de loc: eram in trecere si am oprit sa aflu ce se intampla. Si am stat ceva…am baut un cidru, m-am relaxat 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.