Urticarii politice

Ce am învățat despre iubire de la Firea și Pandele

Apr 19, 2017

Pentru că iubirea e un firav pește de sticlă pe mileul vieții, doamna Firea și domnul Pandele au fost unși cu multă salivă la celebrul post de televiziune România TV, fix în ziua de Paște, în fața catedralei din Voluntari și în interiorul ei pentru că, nu-i așa, miezul naționalismului, al ortodoxismului și al familiei tradiționale, reprezentat de nimeni altcineva decât smeritul cuplul Firea- Pandele, nu poate fi expus decât lângă sufletul Domnului, mai precis în biserici și catedrale de milioane de euro, așa cum scrie și în Biblie că e creștinește.

Mulțumesc pe această cale frumosului post de televiziune România TV, căci fără această odă care a funcționat fix ca degetele pe gât după o beție cruntă, nu aș fi aflat ce e iubirea, cât de stăruitor trebuie să te rogi ca să rămâi însărcinată, cât de greu este pe lume să pornești de jos, cum ajungi parvenit prin muncă cinstită și, per total, cum Pandele și Firea ar merita să fie sanctificați pentru sacrificiul lor pe altarul comunității. Preacuvioasa Albinuța, așa cum o alintă el, și Tati cel acoperit cu Preacinstitul Ei Acoperământ, așa cum îl alintă ea, au vorbit despre fertilitate, religie, sacrificiu și familie. Dar, cel mai important, ascultându-i, am găsit răspunsul la întrebarea “ce e iubirea?”. Păi iubirea e:

1. Când o agăți cu biserica. Domnule, putea să o agațe cu o vizită romantică la morgă, sau să o invite la un pahar de țuică în cimitir, sau să o serveasca cu colivă proaspătă făcută de el, dar omul a ales varianta elegantă: să o cucerească invitând-o să îi arate colecția lui de cruciulițe și acatiste. Asta da romantism! Așteptăm să ne povestească și cum au invitat acasă, la pupat, 2 moaște tinere, pentru a adăuga puțin condiment relației. Dar asta peste câțiva ani, desigur, când flacăra candelei rămâne definitiv și irefutabil flască.

2. Când te rogi împreună cu partenera ca să iasă un copil. Ce bărbat, băi, nene! Ce bărbat! În timp ce alții se chinuiesc sexual unii pe alții ca să facă copii în paturi, pe pereți, pe băncile din parc, pe bancheta din spate a mașinii, pe plajă sau pe blatul din bucătărie, Pandele scapă de păcatul murdar al sexului și rezolvă prin rugăciune către cel mai bun prieten al lui, Dumnezeu: ”Ne-am rugat mult, în primul rând amândoi ne-am rugat stăruitor…”. Că și Dumnezeu s-a milogit de Pandele să îi facă catedrală în Voluntari, deci era timpul ca Dumnezeu să iasă la interval.

3. Când Ea își păstează nealterată puritatea creierului cu care l-a cucerit pe El, chiar și când pe lume există NASA și MIT. Aflăm mai departe în interviu că de fapt nu cu Dumnezeu a făcut copilul doamna Firea, ci cu un medic. Cu ajutorul unui medic, adică. Ceea ar fi fost un păcat de moarte dacă nu ar fi primit înainte aprobare de la duhovnic, care i-a zis lu’ duamna Firea că nu e tocmai păcat să meargă la medic. Dar înainte de dezlegare, s-a luptat ca o leoaică să nu cadă în păcatul medicinei moderne. Bine, doamne iartă-mă că acum, după naștere, nu mai are nevoie de ginecolog și nici de generalist și nici de analize și nici de chirurg și nici de stomatolog. Iadul poate să mai aștepte în ceea ce o privește pe doamna Firea, e o adevărată neprihănită! Iar voi, cu astea care mergeți la medici esteticieni vorbesc acum, o să ardeți în flăcările ghenei!

4. Când ți-e frică de ea și te sperie ca dracu’ dar you act like Captain Voluntari. Nu mai sunt bărbați ca Bobby din Dallas, asta e tristul adevăr. Acum bărbatul se sperie numai dacă îi zici că trece mă-ta pe la tine să beți o cafea și imediat își face drum prin oraș. Dar bărbați adevărați ca Pandele, care să trăiască cu coșmarul în casă și să se încurajeze doar cu ciupituri, fără să devină alcoolici, mai rar. Respect, Florentine, #rezistă: “Am avut momente, multe momente, după ce ne-am căsătorit, în care mă mai trezeam aşa, în toiul nopţii, şi mă uitam în dreapta şi o vedeam pe Gabriela Firea lângă mine şi mă ciupeam pentru că nu ştiam dacă este adevărat”. O, da, Firea este reală, baby, nu ca doctoratele tale!

5. Când ești Primar dar găsești totuși drumul spre casă, înapoi la ea. Domnule, să fii Primar e cu grad mare de risc și niște sporuri de periculozitate ar fi binevenite. Pandele putea să fie polițist în Mexic, șofer de camion în Africa Centrală, silvicultor în pădurea Amazoniană, lucrător pe pescador, genist, jurnalist în Siria, angajat al unei firme de securitate din Irak, miner în China, pilot de avion comercial în Rusia, Şofer de autobuz în Guatemala City, dar dintre toate meseriile astea periculoase ale lumii, el a ales-o pe cea mai grea, primar de Voluntari: “A fi primar astăzi este foarte dificil. Pleci de-acasă și nu mai știi dacă te întorci la copiii tăi”. Adevărul e că scuipații oamenilor din stradă nu sunt atât de dulci ca saliva reporteriței de la România TV, mai ales când ești prins la furat. Riscurile meseriei.

Ca să închei, după acestă emisiune unde moderatoarea a adus în discuție și crucea pe care au purtat-o Firea și Pandele ca să ajungă oamenii care sunt acum, Patriarhia poate pune la vânzare iconițe cu sfinții Firea și Pandele.

Eu sigur le voi cumpăra. Ei sunt protectorii iubirii și fertilității, amin!

Photo Credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

4 Comments

 • Reply Mihai April 20, 2017 at 12:30 pm

  Nota 10, am ras cu gura pana la urechi 🙂

 • Reply De citit în drum spre casă - 131 - Georgeisme April 20, 2017 at 3:01 pm

  […] Ce am învățat despre iubire de la Firea și Pandele; […]

 • Reply Daniel May 3, 2017 at 4:38 pm

  io chiar is fericit, ardelean mutat aici in oraselul tau natal ma bucur sa descopar ca si aici se nasc genii

 • Reply imprimante etichete November 10, 2017 at 9:39 am

  un tandem extrem de profitabil si extrem de bine coordonat in furaciune.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.