Zâne cu coaie

BOR-îtule, taxe și impozite când plătești pentru aur, aroganță, clopote și nesimțire?

Apr 4, 2017

Nu mai e la modă chipul cioplit, chipul cioplit e pentru sărăciile de popi care nu au reușit în viață. Neah, acu la modă e chipul în basorelief pe clopot de 425 0000 de euroi. Păi, băi săracilor, nu fățăul oricărui prost care plătește taxe în țara asta ajunge pe clopot de juma de milion de euro! Doar chipurile cocleșilor care nu plătesc impozite merită să stea pe clopote, pentru posteritate, ca să ne amintim pe veci cât de tâmpiți am fost că am tolerat niște limacși evazioniști. Adevărul este că unii cocalari merită poleiala nemuririi. Păi, voi știți cât muncește, mă, un popă, ca să se ajungă și el cu banii de la lună la lună?
Vai de rochițica lor de duminică, sunt ca furnicile cu flacără la cur: nunți, botezuri, dans pe mese, vin, șanțuri, o mână pe cur, o șpagă, o anafură, dar mai ales moartea. Nuntile si botezurile sunt pentru semințe, adevărații bani se fac din moarte iar cimitirul e pentru ei cea mai mare sursă de venit: cei mai mulți popi sunt patroni de afaceri de servicii funerare, un loc de veci costă în jur de 13.000 mii de lei, o parohie produce într-un an bun numai din înmormântări până la 200 000 de mii de Euro. Moarte + popă egal LOVE.

Peste 18500 de popi din toată țara, care lălăie a pagubă în cele peste 13600 de parohii din România, muncesc doar pentru visteria Patriarhiei, adică pentru Daniel. Niciun ban din acești, să zicem, 200 000 de Euro per parohie nu se duce la Stat. Dar de la Stat se duce către Daniel, care câștigă 14 700 de lei net pe lună Adică de la noi.
Cu alte cuvinte, noi mergem la muncă ca să-și cumpere borâtul Daniel mașini, terenuri, lingouri și, mai nou, clopot de juma de milion, ca să își facă pe el chip de manelist, în basorelief. Bo$$, ești belea! Bravo! Foarte bine! Fă-ți! Dar știi ce mă deranjează pe mine, Danieluș? Mă deranjează că tu nu contribui la bunăstarea cetățenilor din această țară, ba dimpotrivă, în numele Domnului faci evaziune fiscală. Ce înseamnă evaziune fiscală? Înseamnă că îți bagi mâinile până la coate în bugetul de stat iar banii de cumpărat, de exemplu, aparatură pentru un neurochirug ca să diagnosticheze corect un schizofrenic care îți pupă mâinile, merg în buzunarele tale.
Bine, mă, Danieluș, e lumea rea și nu pricepe de ce nu îți plac chitanțele și de ce fiscul nu vă execută, de ce BOR e un Stat în Stat. E lumea satanistă și nu pricepe de ce voi sunteți deasupra legii într-o țară membră UE, o țară unde există încă un sistem feudal de funcționare a unei instituții care sfidează bunul simț al oricărui cetățean cinstit care își aduce contribuția la o Românie mai bună.
Dacă îți spun, Danieluș, că Biserica ar trebui controlată fiscal iar cheltuielile și veniturile ei ar trebui să fie transparente, ai zice că sunt eu un om rău și fără credință.

Știi care e problema, măi Prea Cocalarule? Tu pe mine și pe alții ca mine nu ne poți amenința cu iadul tău și cu inepțiile pe care le debitezi. Pentru că eu și alții ca mine am fost la școală și chiar dacă suntem credincioși, nu dăm doi bani pe religia ta de indobitocire.
Tu crezi că noi nu știm cine ești?

Ești un Nimeni îmbrăcat în aur care a batjocorit și s-a rățoit la familiile și la supraviețuitorii Colectiv. Ești un amestec de ţaţă cu iz de izbăvire falsă şi de opinie de toaletă publică: “Lumea să vină la biserică, nu la club. Noi ne rugăm la biserică. Să nu mai judecăm pe nimeni, să ne rugăm” ai spus la 4 zile de la Colectiv când nu ai catadicsit să îți miști curul să spui o rugăciune. Pentru copiii celor care îți plătesc salariul, evident. Ești un schimonosit, o victimă a sataniștilor care nu vă mai suportă aroganța, ești un umanoid ratat care nu cunoaște limita. Danieluș, oprește-te, lasă-ți poalele-n jos și lasă România în pace! Eşti vaca nesimțită care căpușează cu aroganță sărmanii, ești o soacră la menopauză iar Sapoca plânge după tine! Mai eşti om? Ai fost vreodată?

Cică ai avut relații foarte apropiate cu Securitatea, dar și cu diverși oameni de afaceri care te-au ajutat să întărești și să lungești tentaculele mafiei. Te-ai implicat activ în campanii electorale de când ai văzut cât de bine e să fii aliatul unui regim. Ți-ai făcut studiile în occident, în plin communism, într-o perioadă când cei care doar visau la o excursie în afara țării erau trimiși la canal. Ți-a plăcut să ai relaţii apropiate cu ofiţeri de rang înalt din fosta Securitate, care s-au infiltrat, de altfel, în Biserica Ortodoxă Română la toate nivelurile. În campania electorală din 2014 pentru desemnarea preşedintelui României l-ai promovat pe Victor Ponta și ai tinut slujbe cu tentă naţionalistă. Credincioşilor care au venit la Mănăstirea Cozia le-ai dat bileţele cu mesajul „Stimate alegător creştin-ortodox, când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta, român şi creştin-ortodox!“.
Fostul tău şofer a devenit şef la Trinitas TV după ce l-ai mazilit pe fostul director al staţiei și ți-ai numit sclavul de încredere în postul de conducere. Ai sfințit studiourile Trinitas TV şi Radio Trinitas cu trafaletul fără să poți explica care era rostul trafaletului şi a devenit penibil încerând să arăți cât ești de inteligent: “Care trafalet? Era un trafalet… Nu ştim noi. Nu ştiu despre ce e vorba… Nu ne interesează trecutul. Noi vorbim numai de astăzi. Nu ne interesează dacă ne critică sau nu. Noi nu avem timp să citim reacţii. Noi ne angajăm în acţiuni, nu în reacţiuni”.

Mda, cam ăsta ești: o curvă bătrână care suge și de la enoriași, și de la Stat, fără să dea socoteală nimănui, în afară de Dumnezeu, evident. Problema e că Dumnezeul tău nu e Dumnezeul nostru. Danieluș, ești o jignire pentru orice antreprenor din țara asta care nu poartă rochii cusute cu aur sau coroane cu pietre prețioase dar pune caramizi de bani la buget, contribuind astfel la luxul tau. Când te vedem pe tine și pe clica ta, luăm antivomitive știind că atâtea firme sunt somate de ANAF să-și plătească datoriile iar orice cetățean care a întârziat cu plăți de 10 lei e notificat și super notificat de stat până i se blochează conturile.

Este nedrept ca Statul Român să țină în spate o râmă umedă ca tine și este al dracu de nedrept ca instituția unde dispar milioane de euro în fiecare an să nu fie controlată de inspectorii anti fraudă
Danieluș, prin opulența dezgustatoare pe care o afișezi, prin lipsa conștiinței și a bunului simț, ești ca o vomă în friptură. Fă-ți chip în basorelief unde și pe ce vrei tu, dar nu pe banii mei, jigodie! Dar dacă tot te plătesc, imi permit sa îți dau și un feedback cinstit: esti urât ca dracu’, păcat de clopotul ăla!


Related Articles

Facebook Page

49 Comments

 • Reply Dorin Ciobica April 4, 2017 at 3:55 pm

  Terminaţi cu batjocorirea celor sfinte, în manualul micului dac-ortodox zice de chip cioplit, nu turnat. Dacă n-ar fi fost aşa, cum l-ar mai fi primit pe Multpreanesimţit la Sfânta Unitate Retina&Timpanul?

 • Reply sorin aurolacul April 4, 2017 at 5:27 pm

  Frica de anafura, blesteme si exorcizare precoce a paralizat in timp toate clasele si serviciile conducatoare ale Romaniei de la Cuza incoace…..oare asa de pretioase sa fi fost serviciile biserici pentru romani?…..slava?…slavosnicismul?….slugareala pentru biserica slava?….cea care ne-a adus primitiva limba rusa dar in forma scrisa noua un popor latin ?….ne suparam ca islamistii ne numesc ghiauri/necredinciosi ?….dar noi ii numim pagani ?…..nu mai conteaza….toti dogmaticii religiosi sunt niste excroci…care profita ever de noi si temerile noastre si frica de necunoscut

 • Reply adrian breana April 4, 2017 at 6:07 pm

  De acord, si cu tema, si cu stilul pamfletar foarte haios. Din pacate, orice imputerncit cu comunicarea din cadrul bor, chiar si mult prea simpaticul preot Necula de la Cluj, va va spune ca biserica va plati impozite si taxe doar daca va primi inapoi averile confiscate de Cuza.

  • Reply corina April 4, 2017 at 7:48 pm

   Da. Să le dea “averea” înapoi.

   • Reply Marinica April 4, 2017 at 9:36 pm

    Acum daca ai inteles cum sta treaba cu impozitele si taxele de ce mai staruiesti cu articolul?
    Pot fi aduse multe argumente contra a ceea ce spui tu, din pacate limbajul si ura pe care o arati, ma face sa ma opresc in a mai spune ceva.

    • Reply corina April 4, 2017 at 10:22 pm

     Hai că îl șterg acu’! Stai p-aproape!

   • Reply Jedi April 5, 2017 at 5:26 pm

    BOR nu exista cand s-a facut nationalizarea averiilor bisericesti , mare atentie !!
    Măsura adoptată în 1863, la 4 ani de la Unirea Principatelor, era fundamentală pentru formarea noului stat român, întrucât 1/4 din suprafața arabilă a țării aparținea mănăstirilor românești aflate sub influență preponderent greacă.Aceste proprietăți generau anual venituri de circa 7 milioane de franci, bani care luau calea străinătății și pe care călugării greci instalați în mănăstiri îi cheltuiau fără să dea socoteală autorităților și fără să aducă un folos real românilor [2].

   • Reply Marius July 21, 2017 at 8:28 pm

    Nu era averea bisericii din Principate ci a manastirilor inchinate celor de la Athos. Biserica autohtona avea o avere mizilic fata de cei peste 20% din teriotoriul Principatelor detinuti de popii greci.

  • Reply Alin April 5, 2017 at 8:06 am

   Nu stiu cat le-a confiscat Cuza, insa cred ca oricare ar fi fost, valoarea respectivelor averi, au avut grija de atunci si pana in prezent sa-si multiplice de mii de ori pierderile “suferite”.

   • Reply CRISTIAN April 5, 2017 at 3:52 pm

    Ai probleme grave la mansarda.Un limbaj chiar de cocalar,si in general puti a nesimtire.

   • Reply Elena Nicu April 17, 2017 at 2:33 pm

    Acum cand 70% din terenul agricol al tarii a fost vandut strainilor,este mai bine decat atunci cand apartinea 1/4 bisericii? Este trist ca persoane care nu au cunostinte minime de religie si nici in legatura cu realitatea din tara noastra(vezi evaziunea fiscala s.a.),scriu astfel de articole rupte de realitate si total deplasate pe care le arunca in spatiul public.

  • Reply simona cozma July 17, 2017 at 1:18 pm

   E vorba cumva de preotul Necula de la Sibiu si nu de la Cluj sau ma insel?Scuzele de rigoare daca gresesc.E simpatic dar alunecos. Vorbeste mult dar nu spune nimic( excludem slujbele si alte servicii religioase)

 • Reply Corneliu Axente April 4, 2017 at 6:34 pm

  “Articolul” de mai sus este la fel de bine documentat precum discuțiile între țațele neștiutoare de carte. Singurele diferențe între ele și autoare sunt vârsta și cunoașterea gramaticii limbii române. In rest, asemănări cu duiumul: ignoranța crasă, lipsa unor surse credibile, limbaj suburban, erori logice și de raționament etc, etc.
  Pentru creșterea IQ-ului și diminuarea ignoranței, recomand consultarea următorului link:
  http://map.patriarhia.ro

  • Reply corina April 4, 2017 at 7:50 pm

   Hai că spun o rugăciune și o să fie bine. Nu mai pune și tu așa la suflet :)))

   • Reply Costa April 5, 2017 at 6:15 am

    Cornelus… banuiam ca esti PROST dar acum ne-am convins. Hai SICTIR si tu si BOR SRL-ul tau!
    ps: cand mai vezi anunturi disperate la TV cu parinti care cersesc bani sa-si opereze copiii in strainatate (pentru ca in tara lor, acolo unde ei muncesc si platesc taxe si impozite NU au unde!)… adu-ti aminte de multa muie pe care ti-o trag eu tie si popilor!

    • Reply Ion May 14, 2017 at 9:29 am

     Aici pot sa întăresc și eu idea ca documentarea e minimă.
     În primul rand fiecare unitate administrativa a bisericii ortodoxe e independenta financiar.
     Deci nu ajung decât foarte putini bani din parohiile normale de la sate la Daniel.
     Iar bugete de 200 000 Euro au extrem de puține.
     Majoritatea au ceva la 5-7000.

   • Reply Gabriel April 5, 2017 at 2:29 pm

    Cornel eu cred ca cu banii de clopot construim adaposturi cu duiumul, si cred ca putem sa facem orfani/familii nevoiase mai fericite, mai putem construi si spitale. Cu multi bani pe care biserica ii iroseste si iroseste banii publici, ca sa se poata da ei in masini. Sunt mai multe uscaturi in BOR acum decat sunt lucrurile bune care le fac. Ca exemplu sta chiar acel site – de ce are nevoie biserica sa se justifice daca ea face numai bine? Hai sa fim seriosi. Oricum activitatea nu este una transparenta, nu stim cati oameni a ajutat biserica, si oricum ca sa te ajute trebuie sa crezi in ce vor ei sa crezi si sa spui ce vor ei sa spui. E clar o spalare de creier la nivel national mai ales cand vezi oameni care se inghesuie sa pupe niste moaste si cumpara lumanari si alte lucruri de prin biserica. Biserica intotdeauna a avut de castigat din asta si ea nu plateste absolut nimic. Articolul nu este bine documentat ca nu are de unde dar surprinde foarte bine ce se intampla cand ne incredem prea mult in oameni de nimic care stiu doar sa profite de pe urma cetatenilor in favoarea proprie.

  • Reply Stefan April 5, 2017 at 3:37 pm

   Bai, nene, bai, Corina are dreptate in tot ce a spus. Daca nu crezi, mai documenteaza-te sau hai sa stam de vorba sa-ti spun eu cum sta treaba, sunt o sursa credibila pt acesti nenorociti. Esti un labagiu.

  • Reply George April 5, 2017 at 6:41 pm

   Ala face miliarde pe spinarea voastra si pe tine te intereseaza gramatica….esti super retard omule

  • Reply MamaieDelafetesti April 4, 2020 at 7:10 am

   Mai Cornele, “map” vine de la “marea adunatura porceasca”? sau de la “multi-afurisitii pidosnici”?

 • Reply Adrian Grigoriu April 4, 2017 at 9:07 pm

  ce taxe nu se platesc?

  ce taxe a platit Statul Român in 1863?

 • Reply pavaloiu April 4, 2017 at 9:20 pm

  Surse credibile Corneluș? Logică și raționament? Întradevăr ai recomandat linkul potrivit…

 • Reply ala rau April 4, 2017 at 9:38 pm

  de exemplu, aparatură pentru un neurochirug ca să diagnosticheze corect un schizofrenic care îți pupă mâinile, merg în buzunarele tale. tanti corecteaza-te in plm ca schizo se trateaza la psihiatru, nu mai face pe desteapta, la neuroch vin probleme ca paralizia

  • Reply corina April 4, 2017 at 10:24 pm

   Hai că am notat. Până una alta mersi că mă citești. Te mai aștept. Adio, pa!

 • Reply Adrian Tiberius April 4, 2017 at 11:48 pm

  Cornelush, logica ta e debordanta…”Singurele diferente inttre tzatze si autoare sunt…” Pe asta ai “plesnit-o” urat de tot 🙂 Alta: “Pt cresterea IQ-ului…” Hmm, Cornelush, iq-ul este o constanta, nu poti vorbi de el ca de cotele apelor Dunarii! In rest, “erori logice si de rationament” am cu duiumul in portbagaj la Mercedes:), da’ nu vreau sa-mi stric seara 🙂 Si apropo; alte recomandari si indicatii pretioase a mai dat unu’ si-a murit! Deci, lasa-ne! In rest, mishto articolu’, m-am distrat:) Hai, v-am pupat pe dinti!

 • Reply a April 5, 2017 at 7:14 am

  Biserica ar trebui sa fie sinonim pentru fapte de caritate. Cu exceptia catorva preoti care pe cont propriu au facut un soi de orfelinate sau au ajutat cativa nevoiasi, biserica e doar un business profitabil pentru mafiotii supremi(ala de o conduce si ala de ii e supusa)

  Nu exista Spital(sau o aripa de spital, o sectie) construite de biserica. Exista in curtea fiecarui spital o biserica aparuta dupa revolutie si mai exista hotel al bisericii la caraiman, tismana si alte locuri cu priza la public.

  • Reply Un filmacios April 5, 2017 at 12:19 pm

   Sunt multi preoti cu har si cu inima. Sunt multi si necunoscuti. Am facut campanii de presa sa-i mediatizam. Aia sunt oameni cu credinta, suflet si fara niciun interes material. De multe ori am auzit “Am cerut la patriarhie/mitropolie, dar ni s-a spus ca nu sunt momentan bani”. Cred ca asta spune totul. Nicio legatura cu mai marele care si-a indesat in buzunare cat n-are Papa de la Roma.

 • Reply mariusz April 5, 2017 at 8:05 am

  ce limbaj de centurista aveti,stimata duamna….

  • Reply corina April 5, 2017 at 8:24 am

   Oi avea domnule, măcar nu sunt agramată ca tine. De exemplu, știu să scriu “dă-te-n morții mă-tii” corect.

   • Reply Alex April 18, 2017 at 7:48 am

    Bravo Corina …

 • Reply Valentin April 5, 2017 at 9:21 am

  Am fost teolog, am urmat 10 ani de teologie. Cand am intrat in invatamantul teologic aveam niste idei sanatoase, si o parere foarte buna despre preoti. La terminarea celor 10 ani parerile imi erau total schimbate. De aceea am ales sa schimb domeniul. BOR e plina de ahtiati dupa bani, femei, masini. In BOR se fac chefuri mai mari decat fac oamenii de rand. Am o scarba uriasa fata de toti popalaii. Bine ai zis Corina, Dumnezeul lor nu este si al nostru. Dumnezeul lor este banul.

 • Reply Mihai April 5, 2017 at 9:31 am

  Corina…te zbati…ne zbatem…degeaba. Septicemiile astea au suportul majoritatii si sunt departe de extinctie. In timp ce in alte locuri de pe planeta…au aparut “antibiotice” puternice care eradicheaza infectia…la noi…a aparut o simbioza neurotoxica…alimentata de tupeu si nesimtire…intergalactice. Amuzant si “descarcator” materialul tau…dar…fara vreo sansa in fata realitatii dezolante. Ai tot respectul meu.

  • Reply Dani April 5, 2017 at 11:54 am

   Mihai, nimic nu e degeaba. Copiii noștri nu o sa mai voteze patimas cu pesedeii si BORâții.

 • Reply Stefan April 5, 2017 at 10:54 am

  prea fericitul + ips teodosie (spagoveanu) = love ! astia cred ca se ard in cur! niste turnatori nenorociti. duca se in ….. rai!

 • Reply adi April 5, 2017 at 12:00 pm

  auzi fa corino mai ai si alte texte in program ca ne cam plictisesti cu teodosie, daniel..si alte de astea impotriva…tot impotriva…mai baga si tu si altceva ca doar nu esti platita sa scrii doar contra cele sfinte…sau eu stiu…

  • Reply corina April 5, 2017 at 12:25 pm

   Pretenaș, în primul rând “fă” să îi spui lu’ mă-ta, că ea te-a făcut dobitoc. În al doilea rând, dacă ai pretenții asupra subiectelor abordate de mine, te ecostă 1000 de Euro articolul. Până una alta, dacă nu plătești ce citești, părerea ta despre ce scriu eu spune-i-o tot lu’ mă-ta, că pe mine nu mă interesează. Hai, cântă la altă masă!

  • Reply ruk April 5, 2017 at 12:27 pm

   Prietene, nu te pune nimeni să citești dacă nu îți place sau dacă ești fan BOR. Tot ce a scris Corina este perfect adevărat ceea ce face din tine ori un Gică Contra, ori un mic popă ce vrea să ajungă mare…Hai norok! Corina – super tare și bine punctat articolul!

  • Reply Stefan April 6, 2017 at 6:48 am

   Auzi ba adita!? ba, esti un labagiu! Auzi, ti-as baga eu un sut direct in cur! Du-te cu BORitii tai direct la Balaceanca! Drum bun, cale batuta, cine te prinde sa te futa!

 • Reply Stefan April 5, 2017 at 4:11 pm

  Felicitări Corina penru articol. Sper să dispară o dată toate mizeriile astea din societate. Succes in continuare

 • Reply Ovidiu April 5, 2017 at 5:21 pm

  Cu genul ăsta de atacuri nu rezolvi nimic, ba dimpotrivă. Trebuie să crească educația, cultura. Numai așa influența acestor hoți se va diminua, eventual va dispărea.

 • Reply Neagu Silviu April 6, 2017 at 4:54 am

  Spre dezamagirea noastra , aceasta ” manevra ” e gaselnita cu care suspusii nostrii din parlament isi trag banii fara sa fie anchetati . Formula functioneaza cam asa : BOR-itule , facem niste bani ? Statul : iti donez un loc in valoare de 10 milioane de euro si finantare sa construiesti ce vrei tu , iar mie ( parlamentar ) imi pui 5 milioane de euro in contul X plus cota parte in % din finatare . Asta e motivatia parlamentarilor de a nu impozita biserica . 😉

 • Reply Sătul de Religie și Moaște April 6, 2017 at 5:50 pm

  sdrsm.blogspot.ro – Sătul de Religie și Moaște…
  Doar un blog despre…

 • Reply Alex April 18, 2017 at 7:50 am

  Respect 😌

 • Reply Traian April 20, 2017 at 10:35 am

  Parcă m-am mai răcorit și eu puțin citind articolul tău. Sunt sută la sută de acord cu tine. Și îmi permit și o remarcă. Ai uitat să le spui cretinozoizilor ”credincioși” în Dumnezeul lui Prea Nesimțitul de Daniel că,virgulă, Catedrala Neamului ar trebui făcută pe banii BORâtului, că oficial se știe, BOR are cea mai mare și mai profitabilă firmă de construcții din România. Dar nu-i bai, o spui tura viitoare. Până atunci te salut cu drag. Revin. Te-am pus și în blogroll. Numa’ zic. 🙂

 • Reply Marian Cantar July 17, 2017 at 10:46 am

  Ptiu, să nu te deochi! ” esti urât ca dracu’” 😂

 • Reply daniel July 23, 2017 at 7:52 pm

  sa-u adunat frustrarile roamilor si imbecili astia nu au idee ca stau pe un munte cu pulbere,acest buboi BORit trebuia sa explodezeze si sa vedem adevarata lor fata dupa ce au urmat episodul cu politicieni, urmeaza justitia care e tot atit de corupata…daca aceste instituti care trebuiau sa tina un echilibru societati roamne nu au indeplinit regulile de baza Romania este mai vulnerabila ca oricind…ce v-a urma,foarte greu de spus,eu anticipez alipirea ardealului de catre unguri iar dupa acest episod v-a duce la dezatrul acestui popor…nepasarea e unul din factori care s-a ajuns aici…

 • Reply El Sictir August 4, 2017 at 3:27 pm

  Salutari maxime!
  Un articol bine scris, cu prezentarea realitatii asa cum este ea, nemachiata si bine pusa sub reflector. Felicitari! Din pacate, hoardele de asa-zisi credinciosi inca bantuie prin tarisoara noastra, fiind gata, in orice moment, de a mai aduna intr-un sac niscaiva oase (fie ele de maimuta, de soarec sau de caine calcat de tren) pe care sa le puna la dispozitia pupatorilor de cele “sfinte”. Puah!… La asa nivel de educatie si cultura, asa turma de “credinciosi”. Exact de asta profita imbuibatii astia de la b.o.r – prostia si ignoranta fac casa buna cu pohtele pochilor, mereu in cautare de noi surse banesti. Nu le mai ajunge si gata – de aici si actiunea lor “filantropica”: sa ne dea statul, ca si noi dam pentru noi!
  Si cand te gandesti ca suntem in secolul 21, da’ cu mentalitate de ev mediu… Probabil ca ne meritam soarta, fir-ar sa fie!

 • Reply Dani-El August 22, 2017 at 8:23 pm

  Religia si spiritualitateaa in stare pura, simpla, e ca apa sfintita: nici n-ajuta, nici nu strica.

  Institutiile (in cazul de fata, cele bisericesti) nu sunt altceva decat reguli, constrangeri pentru indivizi, care au ca scop principal (pentru ca ne balacim intr-o economie bazata pe profit) maximizarea… profitului. Deci e logic si perfect normal ce se intampla.

  Daca ne intoarcem olecuta la cele sfinte care nu mint (caci, nu-i asa, reprezinta adevarul divin) putem sa rasuflam usurati afland ca “precum in cer asa si pe pamant”. Deci ce se intampla pe la noi, se intampla intocmai si pe la case mai mari, prin urmare e normal, asa trebuie sa fie si hai sa ne vedem fiecare in continuare de treaba lui. Banul sa iasa!

 • Reply IONICA GHINEA October 12, 2017 at 11:51 am

  Bravo, fată frumoasă, şi la suflet, nu numai la chip! Căci, frumos suflet trebuie să ai să simţi riscul de a ţi se schimonosi DACĂ nu-ţi “verşi năduful” cauzat de-asemenea schimonosită religiozitate! Ai scris un mesaj pe care “l-am sorbit dintr-o privire”. Şi.odată ce inima mi-a dat ghes să nu mă mai acuz pentru ale mele gânduri asemănătoare cu-ale tale, am zis că trebuie să te felicit!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.