Reklama

Aveam nevoie de o lume nouă! E aici!

Jun 8, 2017

Azi s-a ivit o nouă lume ridicată pe o fundație consolidată cu iubire și creativitate. În lumea nouă, tinerilor le pasă de cei mai puțin norocoși, iar bătrânii au cont de Facebook și de Skype, cadou de la nepoții lor. În lumea nouă, ăștia de 20 de ani nu sunt repeziți cu cei care nu le împărtășesc părerile, ci dau dovadă de înțelepciune și argument, de răbdare și perseverență. În lumea nouă, părinții și bunicii au devenit discipolii copiilor, urmându-le pas cu pas sfaturile despre supraviețuirea în secolul internetului, tabletei și a mobilului. În lumea nouă, cei care odinioară nu aveau voie să vorbească, acum află că libertatea de expresie este un drept pe care nimeni nu îl poate oprima sau fura.

În lumea nouă, timpul este “acum” iar părerile, opiniile și impresiile sunt relatate “acum”. În lumea nouă, iubirea se petrece “acum” sau nu se mai petrece deloc, pentru că iubirea este la o inimioară distanță: mă iubești, îmi dai like, nu mă iubești, îmi dai block. În lumea nouă nu mai e timp de răni și drame, dragostea este disponibilă, accesibilă și afișată instant într-un comentariu, “in a relationship”, sau într-un “lifetime event”.

În lumea nouă, cetățenii nu mai așteaptă răspunsuri sau ajutor, în lumea nouă omul se ajută singur cu sprijinul comunității care “sare în sus cu tine” fix la câteva secunde după ce întebarea a fost postată pe Quora sau ajutorul a fost cerut pe Twitter.

În lumea nouă tinerii nu mai pot fi duși de nas, amânați sau mințiți. În lumea nouă nu se mai acceptă bullshitul, lipsa de corectitudine sau de profesionalism, pentru că în lumea nouă există reach-ul, engagement-ul și share-ul. În lumea nouă nedreptatea e pusă la colț în câteva secunde iar limitele sunt stabilite imediat de “noi”.

În lumea nouă, fiecare individ e un canal de comunicare și poate fi ce vrea el: radio, tv sau presă;  în lumea nouă nu avem vedete și nu suntem fanii nimănui.

În lumea nouă, individul se poate face cunoscut în câteva secunde iar angajatorul își poate cunoaște viitorul coleg înainte să îl cunoască.

În lumea nouă, tinerii se adaptează mai repede, sunt mai rapizi, mai selectivi, mai informați, mai direcți, mai lipsiți de ipocrizie, mai orientați spre găsit soluții,  mai înclinați să spulbere tot ce e greșit, ca să o ia de la capăt din cenușa ruinelor. În lumea nouă nu se mai muncește pe brânci, ci se muncește corect, iar succesul este analizat nu după ce spune șeful, ci după raportul între valoarea pe care individul o adaugă lumii și recompensa sufleteasca pe care acesta o primește instant.

În lumea nouă, tinerii au crescut singuri și singuri au devenit cei mai buni, iar acest gen de libertate este imposibil de cumpărat sau de dominat.

În lumea nouă, profesionistul își cunoaște valoarea și nu permite să fie aburit de șefi, patroni, parteneri sau colaboratori.

În lumea nouă, puștanii înțeleg totul într-o secundă și într-o secundă îți dau feedback, fac voluntariat, cred în cauze, sunt autentici, resping orice formă de abuz și se ghidează după binele absolut.

În lumea nouă sfidarea și incompetența sunt taxate prin creativitate. În lumea nouă, totul se poate și totul e doar la un click distanță.

Aveam nevoie de o Lume Nouă. Ce bine că începem să o punem în lumină!

lumeanoua.ro #lumeanoua

 

Photo Credit: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

7 Comments

 • Reply Valentin June 8, 2017 at 10:20 am

  Mmmmmm!!! Ce frumos e când visezi! Eu mereu mă întristez când sună ceasul și trebuie să mă trezesc! 😂 😂 😂

 • Reply VON June 8, 2017 at 1:23 pm

  Sincer, chiar avem nevoie de aşa ceva? Cu ce scop? Cu ce motivație? Pentru ce? Oricum
  rasa umană este sortită extincției… iar lumea nouă ar trebui să fie clădită după dispariția conceptului actual de umanitate, societate şi civilizație. Doar aşa putem vorbi despre ceva nou … Până atunci… lăsați prostimii(a se citi gregara specie umanoidă) pâinea şi circul!

 • Reply Ovidiu Heruvim June 8, 2017 at 4:58 pm

  care “nedreptate e pusa la colt” ?
  ce inseamna “valoare pe care individul o adauga lumii” ?
  adica “se ghideaza dupa binele absolut” ?

  nedreptate, valoare, bine…. hm… inseamna ca trebuie sa existe o scara de valori clara…. oare “lumea noua” se aliniaza ADEVARULUI UNIVERSAL sau inventeaza un adevar propriu?

 • Reply realistul June 8, 2017 at 8:22 pm

  lumea aia noua din pacate nu exista in romania

 • Reply Ema June 9, 2017 at 6:36 am

  Atata timp cat cineva a formulat-o, a descris-o si a emis-o estesuficient pentru ca ea sa existe (lumea noua) @REALISTUL

 • Reply Rent a car Bucuresti June 9, 2017 at 7:14 am

  Din pacate mai dureaza pana o sa fie o lume noua in Romania.

 • Reply Esrar June 9, 2017 at 7:26 am

  well, pana la lumea noua, ipocrizia si lipsa simtului de raspundele pentru cei din jurul nostru isi fac de cap in fiecare individ. excesul de informatie ne-a invatat sa ne ignoram in moduri cat mai eficiente. intr-un fel sau altu, s-a ajuns acolo unde trebuie, tot ce conteaza e informatia… singura metoda prin care poate fi cuantificata: rata de transfer. restul ramane la latitudinea fiecaruia atat timp cand e mereu conectat in ciclul asta cliseic de impartire a datelor la o frecventa cat mai ridicata…. un razboi butlerian s-ar simti ca la el in galaxie, in momentul asta.. 🙁

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.