Inimoase

Spune-i maică-tii că ești bine!

Oct 3, 2017

Dacă vrei să sărbătorești cu adevărat femeia, mai precis FEMEIA aceea de la care ai plecat ca să îți trăiești propria viață, spune-i “La mulți ani, mamă, da, sunt bine!”. Dacă azi e ziua ei sau poate mâine, sau poate peste 3 sau 7 luni, și o sărbătorești, dacă îți place să-i dăruiești flori maică-tii, toate lucrurile astea sunt doar un ambalaj care îi vor însenina ziua dar nu o vor face fericită. Tot ce vrea să știe de la tine e “da, mamă, sunt bine!”.

Și nu doar azi. În fiecare zi. Și nu doar să audă, fiindcă deja simte, ci chiar să faci totul ca să fii fericită.

Știi ce sta la baza fericirii?

Sănătatea. Fizică și Mintală.

Mergi o dată pe an și fă-ți analizele, mergi la ginecolog, fă-ți un Papanicolau și un control mamar. Dacă nu ești fericită cu felul în care arăți, nu mai întreba dacă rochia te face grasă, pur și simplu fă ceva ca ție să îți placă de tine fiindcă, dacă ai nevoie de confirmarea altora, ăsta e un semn de nesiguranță. Nesiguranța duce la depresie, gelozie, tristețe iar somatizarea ei te poate îmbolnăvi. Dacă te simți deprimată, anxioasă, dacă ai atacuri de panică, caută un psiholog. Nu este nicio rușine să cauți ajutor, mai rușinos este când ne e rușine cu noi.

Dacă ai prostul obicei să te compari cu fericirea altora de pe Facebook, te rog să renunți. Nu există fericire pe Facebook, există doar show off. Când suntem fericiți ne pierdem în moment și uităm să-l fotografiem, de asta să nu crezi niciodată fericirea afișată ostentativ, marii fericiți de pe rețelele sociale încearcă de fapt să se convingă pe ei înșiși că le e bine și au nevoie de confirmarea publicului.

Scapă de orice e toxic în viața ta. Dă unfriend în toate viețile reale și virtuale acelora cu care nu te simți confortabil. Ascultă-ți intuiția de fiecare dată când vine vorba de oameni, experiența m-a învățat că nu vei da niciodată greș. Cere-ți scuze când greșești dar nu te scuza prea mult, nu te lăsa manipulată și linșată fiindcă ai greșit. Decât să păstrezi o relație plină de resentimente, mai bine suferi, plângi, te dai cu capul de pereți și o iei de la capăt. Așa este igienic.

Uită-te în jur ca să vezi cât ești de norocoasă. Alege azi un caz disperat în care e nevoie de donații. Dă cât poți. Repetă și în altă zi. Crede-mă, lumea stă în echilibru iar binele se va întoarce mereu la tine. În diverse forme.

Citește o carte care îți explică cum e cu șansa, norocul și munca. Dacă ar fi să-ți recomand o singură carte care să te ajute în mod practic, aceea ar fi Excepționalii a lui Malcom Gladwell. Vei afla cum talentul nu e nicidecum suficient, nici IQ-ul, nici ziua în care ne-am născut, nici moștenirea genetică. 10 000 de ore de muncă fac diferența dintre un profesionist și un excepțional. Muncește dar muncește cu drag și nu pune cariera mai presus de tine.

Revenind, dacă ai grijă de tine, vei fi fericită. Asta e tot ce are nevoie maică-ta să știe azi.

 

photo credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.