Reklama

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au spus că nu pot!

Mar 6, 2018

– Nu ai voie să te joci cu noi, Aragaz- Cu- Patru- Ochi!, mi-a zis șeful pe distracție de la noi de pe strada Aleea Triumfului, Târgoviște, 1984.

Aveam 5 ani și îmi aduc aminte că nu, nu am avut voie să mă joc cu ei pentru că eram ochelaristă.

Nu am avut voie să mă joc cu ei Rațele și Vânătorii, dar i-am descoperit pe orfanul Rémi din Singur pe Lume, pe cățelul Capi și pe maimuța Suflețel și am înțeles că problemele mele de copil erau meschine în comparație cu problemele altora de copii.

Nu am fost primită în gașca lor de Pititea, dar m-am împrietenit cu Ispirescu, Andersen, Dumas, Swift, Twain, Jules Verne sau Stendhal și am înțeles că universul nu înseamnă doar “în fața blocului”.

Nu am fost invitată să mă joc cu ei “Țară, țară vrem ostași!”, dar am trăit o viață mult mai palpitantă alături de “Stalky și compania” și aventuri mult mai picante alături de Tom și Huckleberry Finn, înțelegând că a fi curajos și diferit va însemna ceva măreț, cândva, în viață.

De câte ori mi s-a spus că nu pot, că nu am voie, că nu îmi e permis, de câte ori am fost certată, înjurată sau pusă la colț, m-am transformat mereu în pietricica din pantoful celui care a fost convins că nu sunt în stare. Datorită celor care mi-au negat talentul sau vocația, datorita celor care m-au subestimat am ajuns să citesc suficient cât să pot scrie. De cate ori cineva a încercat să mă oprească, am făcut un pas mai aproape de visul de a trai din propria pasiune.

Asadar, îi mulțumesc Responsabilului cu Distracția de pe Strada Aleea Triumfului 1984, fără reproșul tău atât de vocal referitor la aspectul meu uncool de copil ochelarist poate ca m-aș fi limitat la vocabularul din Micro 5.

Îi mulțumesc și patronului agramat de agenție de publicitate care m-a dat afară de Crăciun, acum 4 ani, fără tine nu m-aș fi apucat niciodată de scris pe site-uri si pe bloguri, nu as fi adus niciodata o schimbare în bine în viața semenilor mei și m-aș fi oprit la a scrijeli scenarii despre medicamente pentru vezică sau prostată.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au spus că sunt netalentată, nedorită, nesemnificativă, datorită vouă am investit mii de ore în citit și scris, ca să capăt dexteritate și lejeritate în expunerea ideilor, și promit că atunci când ajung la 10.000 de ore de practică, am să public o carte fix despre această experiență.

Le mulțumesc tuturor celor care nu au avut încredere în mine, ca să am eu. Fără voi, mi-aș fi semnat actul de capitulare înainte să-mi descopăr pasiunea pentru scris. Fără voi, n-aș fi știut ce iubesc. Fără voi, nu aș fi experimentat niciodata libertatea de a trăi din ce îți place să faci.

Pentru că aud în jurul meu mai mult “nu ești în stare!”, “nu poți!”, “nu ai talent!” în loc de “îmi place ce faci”, “îmi place cum cânți”, “ador ce scrii”, pentru că trăim în era în care talentul e mai mult hulit decât încurajat, pentru că avem nevoie de mai multă iubire, salut brandul Nokia care spune: “trebuie să avem încredere unii în ceilalți, pentru că fiecare dintre noi este o inepuizabilă sursă de inspirație, motivație și continuă învățare. Suntem împreună pe același drum, în care punem pe primul loc împlinirea visurilor și dragostea pentru preocupările noastre.” In urma acestei declaratii, Nokia a lansat campania de comunicare #Unitefor #Love care aduce în atenția consumatorilor faptul că unul dintre cele mai iubite brand-uri de telefonie mobilă a revenit pe piață cu o gamă extinsă de telefoane smart, care au sistem de operare Android pur, așa cum este dezvoltat de către Google.

Ca să revenim la a trăi din ce iubim, tu ce iubești? Tu cum vrei să trăiești?

Photo Credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

22 Comments

 • Reply VON March 6, 2018 at 9:35 am

  Şi noi îți mulțumim pentru curajul cu care scrii, pentru delectarea mentală la care ne supui şi deliciile lingvistice gustate nu de toți idioții! La mai multe! App, când trec prin Bucureşti, îți dau o cafea! 😊

  • Reply corina March 6, 2018 at 10:17 am

   🙂 perfect.

 • Reply Tudor March 6, 2018 at 9:42 am

  Felicitari Corina Bacanu! Ma bucur tare mult ca te-am descoperit!

  • Reply corina March 6, 2018 at 10:17 am

   Mulțumesc.

 • Reply Anastasia Duca March 6, 2018 at 10:41 am

  Ești tare! Mă bucur așa mult că sunt și oameni care știu că trebuie să știi să citești ca să poți scrie, oameni care nu scriu în dorul lelii și pun suflet în fiecare cuvânt, oameni cu umor și cu inteligență și mai ales cu cultură. Ah, și oameni care își folosesc influența dobândită prin muncă multă ca să ajute pe alții. Felicitări!

  • Reply corina March 6, 2018 at 3:29 pm

   Și eu mă bucur de voi, oamenii deștepți care intră în casă la mine.

 • Reply Anca March 6, 2018 at 10:47 am

  Îți mulțumesc și eu, pentru încăpățânare.

  • Reply corina March 6, 2018 at 3:29 pm

   ❤️

 • Reply andreea March 6, 2018 at 11:20 am

  felicitari!

  • Reply corina March 6, 2018 at 3:28 pm

   Mulțumesc, Andreea. ❤️

 • Reply B!a March 6, 2018 at 12:33 pm

  Yasss you tha queen!!!

  • Reply corina March 6, 2018 at 3:28 pm

   😘

 • Reply Ovidiu MUCA March 6, 2018 at 2:50 pm

  “Keep walking”

  • Reply corina March 6, 2018 at 3:28 pm

   ❤️

 • Reply Didi Kasa March 6, 2018 at 3:46 pm

  Iti multumesc pentru incapatanare si pentru lectia de “I’m no approval junkie” pe care ne-o dai. ❤️

 • Reply Amalia Barbos March 8, 2018 at 10:24 am

  Superb articolul, felicitari !
  La multi ani ,Femeie Minunata

  • Reply corina March 8, 2018 at 10:47 am

   Mulțumesc. La mulți ani! 🙂

 • Reply VON March 8, 2018 at 1:09 pm

  La mulți ani … de 8 martie!

  • Reply corina March 8, 2018 at 1:21 pm

   Multumesc 🙂

 • Reply Mihai March 8, 2018 at 2:46 pm

  Iti doresc sa ai parte de o primavara frumoasa, Corina ! Si iti multumesc ca nu ai abandonat 🙂

 • Reply mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 107) March 11, 2018 at 6:27 am

  […] Le mulțumesc tuturor celor care mi-au spus că nu pot! […]

 • Reply Ionut P March 26, 2018 at 6:53 pm

  Macar tu ai fost in agentie. Pe mine nu vrea sa ma primeasca nimeni.
  Felicitari pentru curajul cu care faci totul!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.