Inimoase

Crăciun fericit, că vă ia mama dracu’!

Dec 25, 2017

Distrați-vă, că vă ia mama dracului, așa ne-a zis un șef la un moment dat la o petrecere de Crăciun de companie. Și ne-am distrat, că doar nu era să punem bot și să nu apreciem binele cu lingurița plină. Plus, eram cu toții pătrunși de spiritul Crăciunului și, când te pătrunde, te fecundează instant cu frumusețe, cadouri și piftie. Dar și tu trebuie să fii pregătit și să te lași pătruns, nu e ca și cum Crăciunu’ vine la orice fraier.

Cumpără mult! Cumpără timpul pe care nu l-ai petrecut cu copilul tot anul, cumpără-i mașinuțe, păpușele, stai în trafic pentru binele copilului și păruiește-te pentru un loc de parcare la mall. Odată intrat la mall, fii molăr adevărat și dovedește cât ești de disperat! Scormonește după oferte, cumpără rahaturi pentru colegul care ți-a picat la Secret Santa înjurând în gând americanii pentru toate obiceiurile proaste pe care ni le-au împrumutat, bagă un burger de la McDo ca să te mai răcorești și gândește-te la porția mare de sarmale care te așteaptă de ziua nașterii domnului.

Cumpără 3 pachete de colebil ca să acoperi și piftia, și salata boeuf cu pui pe care o face soacră-ta la fiecare naștere dumnezeiască sperând astfel că o s-o iubești cu cel puțin 10% mai mult. Înjur-o în gând ca e retardată și mereu uită să pună mai mulți castraveți murați așa cum îți place ție. Mergi la supermarket și nu uita că ziua de Crăciun e un fel de apocalipsă, umple coșul și dă-i una peste cap babei care s-a băgat în față la casa de marcat. Păi nesimțita asta e nesimțită și în postul Crăciunului? Arde-o!

În perioada asta, cine acordă prioritate pietonilor pe trecerea de pietoni e cel mai prost! Păi pietonii nu știu cât de stresat ești tu că parchezi pe locurile de handicapați sau pe trecere din cauza tuturor cretinilor cu mașini care nu mai au nicio limită de sărbători?

Fii cu nervii întinși, dacă nervii sunt relaxați te iau unii de prost și îți spun să mai zâmbești oleacă. Doar oamenii fără rost zâmbesc, terchea berchea fără familii care nu sunt stresați că trebuie să facă cumpărături pentru ziua domnului. Bagă și ceva electronice pe listă, când e momentul să îți cumpleri telefon nou dacă nu de Crăciun? Asta e pentru serile târzii când nu ajungi acasă să faci temele cu ăla mic, ca să îl auzi mai bine.

Drăcuie-ți în gând vecinii pentru mirosurile de mâncare de pe scara blocului. Fumează un pachet pe zi ca să uiți de stresul Crăciunului. Ia–ți cel mai mare brad și îndeasă sub el toată dragostea pentru maică-ta și taică-tu pe care nu i-ai mai văzut de la Crăciunul trecut. Mergi la coafor și pune-te pe muațe, baby Jesus nu vine dacă ești nearanjată.

Crăciun fericit, că vă ia mama dracu’!


Related Articles

Facebook Page

6 Comments

 • Reply Gabi Franchi December 25, 2017 at 8:54 pm

  Un pic de sarcasm nu e rau, dar dupa ce am citit aceasta postare mi-a fost greu sa identitic un singur mesaj pozitiv. Chiar crezi ca toti suntem asa de rai?

  • Reply corina December 26, 2017 at 6:00 am

   Eu nu vorbesc in articol despre o persoană anume sau un grup de persoane, ci despre o tipologie: cel/cea care vrea sa fie neapărat mai fericit(a) si mai bun(a) doar de Crăciun.
   Deci nu, nu cred ca toți sunt la fel.

 • Reply Ioana December 26, 2017 at 11:44 am

  Eu am avut un Craciun fericit, lua-m-ar dracu sa ma ia 🙂
  Nu mi-am pus parul pe moate dar l-am intins cu placa si nici salata boeuf n-am facut dar am avut masa plina. M-am uitat la filme si am lenevit si a fost foaaaarte fain.

 • Reply VON December 26, 2017 at 8:41 pm

  Tipologia de care vorbeşti este totuşi o tipologie de nişă … majoritatea gloatei nu se gândeşte decât la umplutul mațului gros cu toate tocăturile, prăjelile, băuturicile şi alte d’alea … specifice sezonului. Fix în cot îi doare de cristoşi şi dumnezei(mai mult îi doare căpățâna după excesele pantagruelice …) iar cadourile… o fiță de hipsteri. Adu mai bine țuica şi cârnații şi dă-i dracu’ cu sărbătorile lor importate de la americani! ☺☺☺

 • Reply Sorin December 31, 2017 at 2:48 pm

  I Love You

 • Reply VON December 31, 2017 at 9:13 pm

  Până la crăciunul următor … LA MULȚI ANI 2018! Ține-o tot aşa: la mai multe articole raționale şi comentarii constructive, nu mizerii scuipate de toți microbii ce nu pot raționa ! La mulți ani, Corina !

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.