Zâne cu coaie

Cine mai zice “oameni frumoși” mă-sa fuge în lume cu un pinguin!

Apr 29, 2017

Domnule, e inflație de “oameni frumoși” și nu mai ai loc de ei pe nicăieri. Ăștia, oamenii frumoși, sunt frumoși și ne arată că sunt frumoși peste tot: la coadă la Supermarket, la Administrația Financiară, la frizeria din cartier, pe Google, pe tot internetul, peste tot-tot sunt îngrozitor de frumoși și, fie zi sau noapte, secetă sau viscol, ei strălucesc de frumusețe. Toată lumea vorbește despre ei, toți influencerii de pe bloguri sau de la TV au în gură numa “sunteț niște oameni deosebit de frumoși!”, “am făcut un interviu cu oameni frumoși” sau “România e plină de oameni frumoși” și stai să te gândești dacă nu cumva oi fi și tu un uom frumos și nu știi. Apoi te apuci să cercetezi ce dracu e aia un “om frumos”. Prima dată dai peste un Cocalar cu bemveu care spune cu o frumoasă gravă însemnătate “Stinge lumina în dormitor și lasă-l pe el să-ți aprindă lumina în suflet” și vezi cum cateva mii de proaste, uameni frumoși și ele, bineînțeles, inspiră eructația, leșină cinci minute de la atâta efort intelectual că, nah, a fost prea multă informație grea, și își declară daună totală, cu pauză de odihnă la AiChiu. Mergem mai departe pe filiera oamenilor frumoși și ajungem la o Superbă cu peniță talentată la un selfi cu botic “Viața este o luptă. Important e să ai armele potrivite!”. Nu mai zic că rămâi prost, că se subînțelege! Potop de laicuri și șeruri, semne de exclamare și mirări cu capul peste ochi în fața acestui munte de înțelepciune revelatoare: “deci să ai arme, asta e imp. în veață!”. (Doamne, bine că nu mai trăiește Kafka, cine știe cu ce best seller sumbru ne-ar mai fi chinuit din inspirația cotidiană).

Trecem la alt om frumos cu apus de soare în spate și bar de lux pe banii lu ta-su în față, care revarsă din prea plinul erudiției șlefuită pe străzile nemiloase din Deduleștiul Mic de Deal “Femeile se schimbă. Important e să fii tu Ăla care o schimbă din fustă în pijama!”. Băi, prietene, ejdi nebun?!? Curg laicurile, odele, aplauzele, bucuria și revelațiile “Vai, ce deștept ești, tu, Răducu! Ce om frumos! Ce extraordinar!”. Și rămâi schimonosit de drag în fața atâtor oameni frumoși după ce te întrebi serios cum e posibil ca ăștia să fie contemporani cu tine și să respirați același aer. Răsufli totuși ușurat când îți vine în cap gândul salvator: Doamne, ce bine că eu sunt un om foarte urât!

Că, deși sunt convinsă că există cu adevărat oameni frumoși pe lume, din păcate haștagul #oamenifrumoși, expresia, cât și conceptul au fost arestate de toți labagiii cu ochelari de soare în ploaie și semnul victoriei peste geaca de piele cu gulerul ridicat, de toate tutele cu unghii de plastic, crăcănate pe capota vreunei mașini de lux, de toate coafezele zise și bloggerițe de modă, care abia știu să scrie 2 propoziții legate, de toți inepții care se miră că apa e udă, de toate fufele care decorează brațului vreunui boșorog, de toate nevestele de fotbaliști și de toți impostorii absolvenți la școala ajutătoare de Psihologie.

Oamenii frumoși de care nu mai avem loc să respirăm sunt ăia care debitează platitudini, care nu (își) pun probleme, care vorbesc doar despre dragoste și amor cu gura plină, care nu știu cine e președintele României și nici nu îi interesează, cei mereu “zen” și fără nicio tresărire existențială; cei care nu ar ieși în stradă ca să nu se streseze, care nu înjură cu “pulă” și nici “nu cunosc” termenul, falșii pudibonzi, ipocriții purtători de adevăruri absolute și stindarde înalte ale moralității pe internet, cei care nu urăsc și nu vor să schimbe nimic pe lume, care nu clipesc când văd ceva frumos sau urât, care nu reacționează decât fals politicos, indiferenții nesimțiți care pozează în iluminați. Toți ăștia sunt masa compactă de imbecili frumoși, adulați și pupați în cur de mii de foci mediocre care abia așteaptă să bată din palme când aud că Pământul e rotund.

Restul, ăștia care urăsc sistemul, măcinații de nedreptăți, cei pe care nu îi interesează “Misionarul în 10 poziții noi și inedite”, cei care scuipă ori dau cu pummnul în masă, ăia care nu sunt zen și pe care îi doare în cur că din lămâi poți să-ți faci limonadă, care nu dau doi bani pe regii cocălărimii și le iau dumnezeii în pulă, cei care contestă autoritatea, care nu cred că “există!” fără să cerceteze, ei sunt “oamenii urâți”.

Oamenii urâți sunt incomozi fiindcă gândesc, au probleme și pun probleme, sunt reali, umani, cu nerv și dețin o grămadă de personalitate. Și, după ce că sunt urâți, mai sunt și “frustrați”: dragă, dacă nu îți place Mihaela Rădulexu, ești o frustrată grasă și nasoală care o invidiază pe Miha!”. Ăsta e argumentul suprem al “oamenilor frumoși”: dacă nu îți convine/ place ceva, e fiindcă ești frustrat(ă).

În încheiere, mi-aș dori să întâlnesc cât mai puțini “oameni frumoși”. Oamenii frumoși mă scârbesc și mă îngrozesc. Prefer să fiu înconjurată de câțiva oameni urâți decât să fiu admirată de 1000 de “oameni frumoși” și proști. Fiindcă, pe o insulă pustie cum e România, supraviețuiești doar împreună cu oamenii care gândesc, nu cu imbecilii superbi care decorează Facebook-ul.

Photo Credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

8 Comments

 • Reply Valeriu Dituleasa April 30, 2017 at 11:29 am

  Doamne, cat de bine le-ai zis!! Te iubesc! Vrei sa fii sotia mea? 🙂

 • Reply VON May 2, 2017 at 7:53 am

  Uoamenii frumoşi sunt de căcat !(By dă way, am voie să scriu asta???) 😆

 • Reply last unicorn May 3, 2017 at 6:09 am

  Numai sa nu uitam ca TOTI suntem OAMENI…. buni, rai, frumosi, urati, cocalari… tot oameni suntem, iar extremismul nu foloseste la nimic, indiferent in ce directie ar fi orientat. Eu nu ma regasesc in nici una din extremele prezentate in articol, dar pe toti ii consider oameni.

 • Reply VON May 3, 2017 at 10:54 am

  @LAST UNICORN – Draguță, nu uita că oamenii, în general, cocălari sau nu sunt de căcat. Şi eu, şi tu, şi toți ceilalți nu suntem nimic altceva decât nişte accidente ale evoluției iar scopul existenței speciei umane este nul. Aşa că … fiecare face ce poate: unii bâză de alții, alți nimic, unii vorbrsc, alți tac…totul merge înainte şi nimic nu se schimbă. Iar istoria îți demonstrează la fiecare filă faptul afirmat în primul enunț, acela că oamenii sunt de căcat!

  • Reply Caroline October 1, 2017 at 5:41 pm

   Măi @von,ești om fain. Nu ca ăia descriși mai sus. Nu, nu. Om cu adevărat fain. Când văd că cineva spune ce ai spus tu mai sus, îmi zboară inima. Pentru că înțeleg că uite, nu sunt singura care am înțeles. Păcat că suntem de căcat. Aveam așa un potențial… Vreo 5 secunde. Că dupaia ne-am dus pe pulă.

 • Reply adrian May 3, 2017 at 12:19 pm

  Corina esti fana mea!

  • Reply Adi Kelu October 1, 2017 at 8:36 am

   Om frumos, nu e cumva invers?!

 • Reply Monica October 1, 2017 at 12:27 pm

  Nu ma satur citindu-te !

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.