LOListice

Ăștia vor să ne omoare. Iată cum ne putem feri.

Apr 22, 2017

Încerc să evit taxiurile și taxime-triștii și mă străduiesc să merg pe jos, chiar și la -18 °C. Mersul pe jos face piciorul frumos și astfel sar și peste mirosurile și discursurile unor oameni cu care, de cele mai multe ori, nu am nici ce să conversez și nici chef. Deh, poate sunt eu pretențioasă fără motiv, dar asta e situația și trebuie să supraviețuim cumva cu alegerile noastre. Dar într-o seară de iarnă, viața mi-a dat cu ifosele peste bot și m-a învățat că știința, tridimensiunea, cultura, intelectualismul, fizica cuantică și matematica pot fi cu ușurință descoperite într-o dacie galbenă cu un șofer venit din viitor la ceas de seară.

Unșpe post meridian, Piața Romană, tremur ca o gelatină într-un portbagaj de Dacie cu 60 la oră pe piatră cubică. De la depărtare văd un taxi cu lumină verde. Grăbesc pasul.

-Bună seara, sunteți liber?

Domnul zâmbește și face un gest larg, aprobator. Mă urc în mașină, îi dau adresa, mă cufund în tăcere pe bancheta din spate și, cu telefonul în mână, scanez rapid ce se mai întâmplă în lume.

-Dumneavoastră sunteți în ultimul hal!

Banuiesc că domnul vorbește la telefon și îmi continui lectura.

– Domnișoară, cu dumneata vorbesc! Dumneata știi ce ții în mână?

Eu mă dumiresc brusc că trebuie să scot cuvinte pe gură, deși acest dialog a venit ca atunci când ești cu șamponul în cap și se oprește apa caldă.

– Un telefon!?!?!?!?

Taximetristul pufăie.

– Cancer, domnișoară, cancer!

Neuronii mei nu apucă bine să se dezmeticească, că domnul începe să-i atace unul câte unul și să îi pună să facă genoflexiuni.

– Dumneavoastră știți ce tensiune aveți în corp? Dar ce e aia o undă radio? Păi ce credeți că fac telefoanele astea? Ne radiază pe toți. Așa ne duc ei spre pieire. Telefoanele astea emit și receptează. Ce? Dumneavoastră vă faceți radiografii în fiecare zi de 100 de ori pe zi? Deși razele alea sunt mai puternice, e adevărat… Domnișoară, eu am făcut armata la securitate și știu cum vor ăștia să ne omoare. Lumea nu vrea să pună mâna pe carte. Au venit toți aici în București de la coada vacii și coada porcului. În loc să iasă cu vaca și porcul la păscut, ies cu telefoanele. Dumneavoastră știți ce tensiune aveți în corp? Știți cum vă afectează undele radio? Știți că, de exemplu, există un orar al iradierii populației? Nenorociții ăștia vor să ne ducă la pieire de la 10 seara. Încep cu undele radio până la unu noaptea. Apoi continuă cu cianurile, apoi cu mici șocuri electro magnetice până la 4 noaptea și apoi cu mesaje subliminale prin televizoare. Toată lumea are televizoare în camere și ei știe și pe acolo bagă sunetete cu frecvență joasă care distrug creierul. Am făcut armata la securitate dar degeaba vorbesc eu, lumea e proastă, cartea e grea, nimeni nu mai citește, fizica și matematica ciupește! Toti pleacă în Londra crezând că scapă. Scapă pă mă-sa! Ați văzut cuconetele cum merg pe stradă cu telefonul între degetul mic și ăla mare, poșeta în mâna cealantă, de parcă telefonu’ ăla ar fi carnetul de cec, domnișoară?!?!??????! Proastă e lumea! Păi ne iradiază pe toți.

– Dar dumneavoastră nu aveți telefon?

– Ba am, dar i-am scos câteva piese cheie. M-au învățat ăștia la securitate ce. Dar ați observat un lucru? Cu cât telefonul e mai scump, cu atât omul e mai prost. Să vă uitați în jur să vedeți. Să îi pârlească pe creier pe proști, așa le trebuie, proștii dracu!

Încerc să îmi revin, îmi îndes telefonul mai adânc în buzunar și caut să mă repliez, dar nu am nicio șansă în acest meci. E clar că domnul a făcut facultatea de somități, deține controlul pe mașină și pe situație, fapt pentru care mă liniștesc brusc.

-….

– Numa imbecili car cu mașina asta. Cadavre de oameni. La nimeni nu îi place cartea, dăcât să stea cu telefoanele în mână. Nimeni nu mai citește, domnișoară! Nimeni nu știe de unde!!!!!!!

-….

Trecem pe lângă un domn cu telefonul în mână

– Știți ce e ăla?!?? Zice domnul cu o bală în colțul gurii

– Nu, zic eu cu timiditate în glas și cu dorința să nu zgândăr cu bățu dragonul la gard, ce e?

– O imitație de om, ăla e un om deja mort! Dacă la noi acasă vine cineva și îi sună telefonul și răspunde, păi, gata, s-a terminat, nimeni nu îl mai bagă în seamă. Îl dăm afară dacă nu mai avem chef de el.

– Opriți aici, vă rog, am ajuns la adresă!

– O seară bună și lăsați dracu telefonu ăla! Da’ să nu mai ziceți la alții, proștii trebuie să moară!

M-am dat jos din mașină tulburată și recunoscătoare. Nu mi s-a întâmplat să cunosc un fizician, matematician, protejator- cavaler, haiduc, chimist și savant mixați toți într-un taximetrist. Recunosc că mi-a fost și puțin frică pe lângă curiozitatea de a ști ce diagnostic i-ar pune un psihiatru.

Nebănuite sunt căile domnului de a-și face simțită prezența într-o mașină de la taxi Sprinter, mai ales într-o zi care nu anunța nicio radiație deosebită.

Pboto Credit: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

3 Comments

 • Reply Gaby Gabriela April 23, 2017 at 6:09 pm

  Fereasca Dumnezeu ! :)))

 • Reply Alexandru May 14, 2017 at 6:42 am

  Ai reușit sa ma trezesti cu un ras copios….multumesc!!!!

 • Reply B!a September 13, 2017 at 10:23 am

  pff nu ma pot ori din ras… esti geniala!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.