Zâne cu coaie

Așa le trebuie la curve!

Apr 24, 2017

Aveam vreo 5-6 ani și mă jucam elastic pe la ora 12 a arșiței miezului zilei împreună cu încă două prietene de la bloc. La un moment dat, ușa grea a casei scărilor se izbește de zidul betonat și, fix când geamul armat se crăpa în mii de bucăți, o femeie scoate de păr o altă femeie la lumina orbitoare a soarelui, ca pe un vampir fugar prins închinându-se la o ramură de trandafir. Amândouă erau lac de transpirație, cea târâtă era fragilă și brunetă, cea puternică era blondă, puțin peste greutatea normală, cu mâinile pline de sânge.
Elasticul s-a oprit din zbârnâit, picioarele ni s-au domolit.
Blonda s-a oprit să-și tragă sufletul și să-și maseze pumnii însângerați. Fragila stătea chircită între cei 2 stâlpi ai scării blocului și plângea încet.
– De ce vii, fă, la mine acasă în lipsa mea?!? Crezi că bărbată-miu e sat fără câini?!?
Se aud câteva scâncete în loc de răspuns.
La geamuri sunt strânși pe după perdele toți locatarii cartierului. Respiră încet să nu deranjeze spectacolul. E atât de multă liniște încât se aud contoarele rotindu-se încet, nepăsătoare și impasibile la adevărata energie.
Zgomotul unui șut în burtă o face pe una dintre noi să fugă spre casă plângând.
Paralizată, conștientă de poziția mea în primul rând la circul cu animale, rămân locului fără posibilitate de reacție.
– De ce îmi vrei, fă, bărbatu?!?!, se aude din nou ca o unghie pe tablă. Păi futu-ți morții mă-tii, te dai prietenă de cafele cu mine ca să îți bagi mâna în pantalonii lui? Fir- ați ai dracului amândoi!!!
Trage aer în piept și o apucă iar de păr. O târăște pe scări ca o locomotivă defectă în timp ce oasele celeilalte se izbesc ritmic de ciment.
– Te desfigurez, fă! Să vedem ce-o să vă mai futeți!
Ușa se izbește din nou de perete și tălpile unor papuci de casă strivesc cioburile cu liță argintie, ca niște diamante ieftine, rămășițele unei căsnicii cu final de scara blocului.
Nebărbierit, uzat, bărbatul cu cămașa decheiată se repede către agresoare și îi dă un pumn în gură.
– Treci, fă, în casă, nenorocito, că mă faci de râs la lume!
O apucă de cot și îi face vânt în întunericul răcoros al scării. Perdelele tremură și fac valuri mici, mulându-se pe respirațiile de după ziduri.
Am rămas nemișcată 2 minute pline lângă femeia care plângea cu sângele șiroindu-i din gura cu dinții sparți. În cele din urmă am fugit să chem ajutor în vecini. Au venit câțiva cu o cârpă și o găleată de apă, printre care și bătrâna de la etajul 2.
– Așa le trebuie la curve!, a șuierat printre dinți și a început să râdă.

Daca esti victima violentei domestice, cere ajutor. Daca stii pe cineva care e victima violentei domestice, ofera ajutor. Anual, 30.000 de persoane cad victime ale violenței în familie. Conform ultimelor statistici provenite de la Poliția Română, în anul 2014, 56% din infracțiunile sesizate s-au petrecut în mediul urban.

Photo credits: Dreamstime


Related Articles

Facebook Page

6 Comments

 • Reply Gio April 24, 2017 at 8:22 pm

  si unde e morala povestii?

  • Reply corina April 24, 2017 at 9:15 pm

   Nu totul în viață e cu morală.

   • Reply Octavian Razvan April 24, 2017 at 9:19 pm

    Ce mi-a placut asta. Nu totul e cu morala. Rezon.

 • Reply anca April 25, 2017 at 12:30 pm

  Morala e logica pe care o are fiecare! Nu poate fi un raspuns la toate pentru toti! Articolul e plin de sunet, esenta si realitate! 😊

 • Reply mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 64) April 30, 2017 at 5:28 am

  […] Așa le trebuie la curve! […]

 • Reply Pop Toma April 30, 2017 at 6:13 am

  Daca sunt violat zilnic cu impozitele se pune ???

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.